Cum arată acum Cristina Deleanu, directoarea din Liceenii. Ce s-a întâmplat cu actrița la ani de zile de la premiera filmului FOTO

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
08/07/2019, 17:42
Cum arată acum Cristina Deleanu, directoarea din Liceenii. Ce s-a întâmplat cu actrița la ani de zile de la premiera filmului FOTO GALERIE FOTO
Actrița Cristina Deleanu este pasionată de pictură și fotografie Sursa foto: teatru.trecator.ro

Actrița Cristina Deleanu (78 de ani) a jucat rolul directoarei în filmul ”Liceeni” în urmă cu 33 de ani. Actrița este căsătorită cu Eugen Cristea, fostul prezentator al emisiunii ”Feriți-vă de măgăruș”, difuzată în anii 1990. Cristina Deleanu a jucat în numeroase piese la Teatrul Național București până când a ieșit la pensie.

Actrița Cristina Deleanu, directoarea din Liceenii, a păstrat legătura cu foștii colegi de platou

Cristina Deleanu are la activ peste 20 de roluri în filme. Actrița a devenit cunoscută când a jucat rolul directoarei din filmul ”Liceenii” apărut în 1986. Cristina Deleanu a jucat în ”Eroii nu au vârstă” în anul 1984 alături de Ștefan Bănică JR. Doi ani mai târziu s-au întâlnit pe platourile de filmare de la ”Liceenii”.

„Ne-am reîntâlnit pe platourile de filmare de la «Liceenii» (1986) și am rămas în relații bune. Până acum câțiva ani i-am transmis felicitări pentru concertele de Crăciun și pentru toate proiectele lui.”, a declarat actrița, conform cultural.bzi.ro„Cu Tamara Buciuceanu Botez am păstrat legătura, iar cu regizorul Nicolae Corjos nu am mai vorbit, știu că nu se simte bine și îmi e jenă să-l sun. El a văzut în mine singura directoare pe care o avea, cum în Tamara a văzut unica «Isoscel», iar în Caramitru singurul «Socrate». Eram foarte disciplinați pe platourile de filmare.”, a mai spus Cristina Deleanu.

Actrița a jucat în numeroase piese de teatru, filme, seriale și telenovele. Printre acestea se numără: ”Declarație de dragoste” (1985), ”Extemporal la dirigenție” (1988), ”Vrei să fii mama mea” (2006), ”Fata babei și fata moșului”, desene animate, voce (2004), ”Eroii nu au vârstă”, serial TV (1984), ”Un petic de cer” (1983), ”Ca-n filme” (1983) etc. Actrița a scris și o carte în anul 2016, ”Despre maeștri și extraordinarele lor vieți”.

Actrița a mai fost căsătorită de 2 ori înainte de a-l cunoaște pe Eugen Cristea
Cristina Deleani și Eugen Cristea căsnicie de 35 de ani. Cei doi actori au fost prima dată prieteni
Sursa foto: spynews.ro

Cristina Deleanu și Eugen Cristea, cel mai longeviv cuplu de pe scena teatrului românesc

Cristina Deleanu şi soțul ei cu 11 ani mai tânăr, Eugen Cristea, sărbătoresc anul acesta 35 de ani de iubire. Cei doi actori au devenit un cuplu în 1985 în momentul în care Cristina Deleanu a divorțat de actorul Matei Gheorghiu. Fostul soț era prieten cu actualul soț al actriței. Cristina Deleanu a fost căsătorită de două ori înainte de a-l cunoaște pe Eugen Cristea. Prima dată a fost căsătorită cu actorul Sergiu Tudose care a înșelat-o și astfel ea l-a părăsit. Ulterior, Cristina Deleanu s-a recăsătorit cu un alt actor, Matei Gheorghiu, iar căsnicia lor a durat 17 ani.

Cristina Deleanu și Eugen Cristea au fost mai întâi prieteni și chiar au plecat împreună în concedii în perioada în care actrița era căsătorită cu Matei Gheorghiu. „Am fost plecați împreună în concedii, dar dacă nu am fi început să jucăm împreună, nu cred că s-ar fi declanșat ceva între noi. Însă când am început să jucăm, s-a declanșat deodată ceva ce nu credeam că e posibil între noi, o scânteie, apoi un foc…”, a povestit actrița pentru revistatango.ro.

„Dacă se întâmplă ca doi oameni într-un cuplu să rezoneze la fel, și fiecare să înțeleagă că asta e menirea lui de om și de individ în cuplu, atunci treaba iese. Trebuie să știi ce vrei de la viață, cine ești tu și ce vrei de la partener. Dragoste, respect și înțelegere! Asta-i secretul unei relații perfecte”, a declarat odinioară Cristina Deleanu.

Cristina Deleanu este pasionată de pictură și fotografie

„Pictez în continuare, o să râdeți, dar măzgălesc oriunde merg prin concediu. Este plăcerea de a avea peisaje în ochii mei, doar că acum această pasiune a luat o altă formă. Acum fac fotografii cu aparate de unică folosință. Și scot apoi fotografiile pe hârtie. Tata ar fi vrut să merg în această directie”, a povestit fosta directoare din ”Liceenii”.

Actrița și soțul ei iubesc animalele. „Acum 12 ani, a murit ultima cățelușă pe care o aveam. Am zis să mai stăm puțin, dar lucrurile nu au fost cum le-am gândit noi. După două luni, am găsit acest cățel într-o cârpă, la teatru. Era cât un papuc de mic și plângea, țipa. Îl lăsase cineva în holul de la intrarea teatrului. Am stat puțin pe gânduri, au venit câteva colege care mi-au spus să îl iau eu. Am avut treabă o oră și am zis că, dacă e tot aici și rezistă, îl iau. Și așa am făcut. L-am dus la primul cabinet veterinar și i-am dat pastile de dezinfectare. Îl bănuiesc  uneori de foarte multă inteligență, pentru că, în momentul când el plângea de foame și Cristina i-a spus ‘dacă mă aștepți până mă întorc, te iau acasă, el a tăcut”, a povestit Eugen Cristea, conform libertatea.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×