Cum ar putea arăta oamenii în anul 2100, din cauza smartphone-urilor. Prin ce transformări ar putea trece corpul uman

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
28/06/2019, 14:00
Cum ar putea arăta oamenii în anul 2100, din cauza smartphone-urilor. Prin ce transformări ar putea trece corpul uman
Cum vor arăta oamenii în 2100? Cercetătorii au răspunsul. Sursa foto: Time Magazine

În anul 2100, oamenii vor fi deformați din cauza telefoanelor inteligente. Corpul uman va trece prin transformări din cauza folosirii smartphone-urilor, sunt de părere oamenii de știință din străinătate. Previziunile făcute de aceștia nu sunt unele tocmai plăcute, mai ales că aceste deformări vor afecta foarte mult sănătatea omului din viitor.

Oamenii se vor deforma din cauza tehnologiei. Previziune pentru anul 2100

Cercetătorii au creat un model 3D al omului viitorului și s-au oprit la anul 2100. Simulând cum ar putea fi transformat omul de tehnologia care ne acaparează tot mai mult, din toate părțile, oamenii de știință au ajuns la concluzia că din cauza statului cu ochii în calculator ori în telefon, ni se vor dezvolta cocoașe, iar asta nu e tot.

Omul viitorului, denumit Mindy, va avea o pleoapă dublă, un craniu ceva mai gros decât în prezent (pentru a se proteja de radiații) și un creier mai mic din cauza sedentarismului. Cu alte cuvinte, tehnologia va duce la inactivitate și la transformări fizice extrem de neplăcute din punct de vedere estetic.

Simulare cu felul în care vom arăta din cauza tehnologiei. Sursa foto: 1.ro

Inteligența artificială, o altă amenințare. Ne vor conduce roboții precum în filmele SF?

Cât despre faptul că oamenii vor avea o pleoapă dublă, aceasta se va dezvolta pentru a proteja ochii de lumina dăunătoare reflectată de gadgeturi ori de alte aparate ultramoderne care folosesc multe flash-uri. O altă amenințare a viitorului va fi inteligența artificială, iar aceasta se dezvoltă chiar în zilele noastre.

Mașinăriile vor fi mai inteligente decât oamenii, iar preocuparea pe care o au cei mai mulți oameni este dacă acestea ar putea deveni autonome și dacă vor avea capacitatea să ne conducă. E greu de precizat ce evoluție va avea tehnologia, dar cert este că multe din profețiile cărților și filmelor științifico-fantastice nu sunt departe de realitate, ba chiar de-a lungul anilor, multe dintre ele s-au adeverit.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×