Cum afli la ce secție de votare ești arondat! Ai nevoie de codul numeric personal

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 13:23
Cum afli la ce secție de votare ești arondat! Ai nevoie de codul numeric personal
Cum afli la ce secție de votare ești arondat. Sursa foto: digi24.ro

Te-ai mutat de curând într-un alt oraș sau poate alt cartier, ori poate de-abia ai împlinit 18 ani și este prima dată când votezi, dar nu ști exact la ce secție de votare ești arondat? ȘTIRIMONDENE.FANATIK te ajută să afli exact unde trebuie să votezi la alegerile prezidențiale.

Cum afli la ce secție de votare ești arondat

Duminică, 10 noiembrie, în România sunt organizate alegeri prezidențiale. Așadar, românii vor alege următorul președinte care îi va reprezenta pentru următorii 5 ani! Alegerile au început deja pentru românii aflați în străinătate. Aceștia au votat vineri, vor vota sâmbătă, dar și duminică. Programul secțiilor de votare se încheie în străinătate la ora 21:00, dar acesta poate fi prelungit până la ora 23:59, în funcție de numărul de votanți.

Iată programul secțiilor de votare din străinătate la alegerile prezidențiale 2019:
vineri – votarea începe la ora locală 12:00 şi se încheie la ora locală 21:00;
sâmbătă – votarea începe la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21:00;
duminică – votarea începe la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21:00.

Cele mai scumpe alegeri din istorie

Pentru a afla exact la ce secție de votare ești arondat, ai nevoie doar de codul numeric personal. Acesta se introduce AICI, în secțiunea special creată pe siteul oficial al Registrului Electoral!

Alegerile de duminică, 10 noiembrie, sunt cele mai scumpe din istorie. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat că suma totală alocată pentru alegerile prezidenţiale din acest an este de aproximativ 150 de milioane de euro.

„Sunt cele mai scumpe alegeri de până acum, pentru că vorbim de 835 de secţii de votare în străinătate, faţă de 441, faţă de 390, câte erau acum cinci ani în străinătate şi procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor şi în ţară. Din 150 de milioane de euro, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, dar 100 de milioane în ţară. Sunt destul de mulţi bani”, a spus Mituleţu-Buică, într-o conferinţă de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×