Cum a murit, de fapt, Arsenie Boca. O stareță elucidează marele mister

Dan Suta   
în Stiri mondene
07/05/2020, 13:00
Cum a murit, de fapt, Arsenie Boca. O stareță elucidează marele mister
Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989 și a fost îngropat pe 4 decembrie. Sursa foto: româniatv.net

Cum a murit, de fapt, Arsenie Boca? În legătură cu trecerea în neființă a Sfântului Ardealului, care a avut loc cu câteva zile înainte de Revoluția din decembrie 1989, există mai multe teorii.

Cum a murit Arsenie Boca

De-a lungul timpului s-a scris ba că a fost omorât de comuniști, ba că avea probleme cardiovasculare ori că suferea de afecțiuni necunoscute nici până în ziua de azi.

Părintele pentru care a devenit un adevărat cult în rândul ortodocșilor din România a murit, se pare, de moarte naturală. O maică stareță susține că acesta avea într-adevăr probleme cu inima, dar că decesul a venit natural.

Părintele care l-a slujit pe Dumnezeu aproape toată viața pe la mai multe mănăstiri a trăit 79 de ani, iar sfârșitul l-a prins la Sinaia.

„Părintele a murit de moarte naturală. Am înțeles că a avut probleme cu inima încă din tinerețe. Chiar cu o lună înainte încă se plimba prin curte. Și-a prevăzut sfârșitul, e adevărat, și în 88 parcă și-a luat rămas bun din Prislop și în primăvara lui 89 din Drăgănescu, de la credincioșii de acolo. Dânsul știa că se va duce”, a povestit mai de mult maica Maria, notează observatorulph.ro.

Măicuța Maria spune că nu toate scrierile atribuite lui Boca au fost ale lui

Măicuța care l-a cunoscut pe Arsenie Boca spune că nu este de acord cu modul senzațional în care este prezentat acesta și că oamenii ar face bine să caute mai mult adevăratele sale scrieri, căci au apărut multe bazaconii despre el în ultimii ani.

„Știu că acum se umblă după senzațional, dar ceea ce am sfătui noi pe oameni este să citească adevăratele scrieri, dacă citești o carte de-a părintelui sesizezi imediat exagerările care se spun acum despre el. Totul este foarte clar, scris cu acuratețe, e limpede, te trimite la sensuri și sensuri și la meditație, pe când ce apare acum…”, mai spune maica Maria conform site-ului mai sus menționat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×