Cum a ajuns Serghei Mizil să supraviețuiască Revoluției. Era prieten apropiat cu Ceaușeștii

Alex Năstase   
în Stiri mondene
27/09/2019, 10:05
Cum a ajuns Serghei Mizil să supraviețuiască Revoluției. Era prieten apropiat cu Ceaușeștii GALERIE FOTO
Serghei Mizil era prieten bun cu Nicu Ceaușescu. Sursa foto - facebook

FANATIK îți spune cum a ajuns Serghei Mizil să supraviețuiască Revoluției. Considerat o adevărată beizadea a vremurilor, acesta s-a adaptat perioadei care a urmat și între timp a devenit o adevărată vedetă TV, fiind invitat de mai toți producătorii emisiunilor de divertisment. Mai întâi de toate trebuie să știți că Serghei Mizil a fost băiatul lui Paul Niculescu Mizil, un înalt demnitar comunist, fost ministru al educației și învățământului și de finanțe.

Cum a ajuns Serghei Mizil să supraviețuiască Revoluției

Vă reamintim că Paul Niculescu-Mizil a fost căsătorit cu Lidia Niculescu-Mizil. Împreună au avut șase copii, din care trei adoptați. Copiii naturali sunt Serghei Mizil, Lidia Mizil și Donca Mizil. Serghei Mizil a dus o viață obișnuită pentru un fiu de demnitar comunist. De altfel, acesta își aminte că: „în primii ani ai lui Ceaușescu puteai să faci rost de orice. Am avut Mercedes 220 decapotabil, ca James Bond, un Jaguar, alții aveau BMW sau Jeep. Erau doar în uzul nostru, proprietatea statului.

Aveam vilă la Snagov, aveam o Dacie mai specială cu număr mic și nu se luau milițienii de mine. Astea erau avantajele mele, mâncam de la o casă de comenzi mai specială, unde găseai whisky de multe feluri, țigări mai bune. Astea se datorau funcțiilor părinților. Aveam un magazin, la început, pe strada Varșovia, unde ăia din Biroul Politic puteau să comande orice, și Rolex și Merțane. În ultimii ani se duseseră și o parte din avantajele astea, Ceaușescu voia să facă economii”, spunea acesta.

Cum a ajuns Serghei Mizil să supraviețuiască Revoluției. Serghei Mizil
Serghei Mizil a intrat în afaceri după Revoluție. Sursa foto – facebook

Era prieten apropiat cu Ceușeștii

Cunoscut drept apropiat al lui Nicu Ceaușescu, Serghei Mizil a absolvit Arte Plastice, obținând o diplomă de pictor, și o perioadă a profesat. A făcut rochii sau curele pentru Fondul Plastic, a vândut tablouri inclusiv în străinătate, beneficiind, ca fiu de activist de Partid, de privilegiul unui pașaport. Alături de Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu a dus o viață de noapte, frecventând baruri și restaurante cunoscute în epocă. Din cercul celor doi mai făceau parte și alți fii de demnitari comuniști sau de persoane sus-puse, precum Mădălin Voicu, Jean Maurer, fiul lui Ion Gheorghe Maurer, nepoții lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ghiță, Sanda și Mândra, Gino Iorgulescu, Irinel Columbeanu sau Sașa Marinescu.

După Revoluție, Serghei Mizil a intrat în afaceri. A înființat inițial un restaurant, apoi o firmă de catering. Au urmat alte două unități deschise, una pe litoral și toate au mers foarte bine. Fără grija banilor, Mizil a rămas o prezență activă în viața de noapte a Bucureștiului și a devenit încet, dar sigur invitat de bază în emisiunile de divertisment.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×