Cu ce mesaj i-a întâmpinat ANAF pe românii care au intrat astăzi pe site-ul agenției

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 13:39
Cu ce mesaj i-a întâmpinat ANAF pe românii care au intrat astăzi pe site-ul agenției GALERIE FOTO
Declaratia unica nu poate fi depusa, deoarece site-ul ANAF s-a blocat

Agenția Națională de Administrare Fiscală le-a pregătit o surpriză tare neplăcută românilor care trebuie să depună declarația unică privind impozitul pe venit, care se face obligatoriu pe Internet, în Spațiul Privat Virtual al fiecărui contribuabil!

ANAF anunță că Spațiul Privat Virtual s-a blocat, iar declarația unică nu poate fi astfel depusă

Românii care au dorit să acceseze joi Spațiul Privat Virtual de pe site-ul anaf.ro au rămas șocați să constate că acest serviciu este indisponibil, deși declarația unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale are termen limită de depunere până pe data de 15 martie!

„Utilizarea Serviciului Spaţiul Privat Virtual este momentan indisponibilă. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create şi vă mulţumim pentru înţelegere”. Așa sună anunțul cu care au fost întâmpinați joi contribuabilii.

Declaratie unica ANAF
Declaratie unica ANAF poate fi depusa pana pe data de 15 martie, doar online!

Mailurile de pe adresele yahoo.com ajung cu întârziere la anaf.ro

Mai mult, aceștia nici nu mai pot transmite mesaje pe cele mai cunoscute platforme de e-mail! Un alt mesaj scris cu roșu le explică contribuabililor de ce e-mail-urile trimise de către aceștia ajung foarte greu la anaf sau nu ajung deloc!

„Din cauza unor probleme tehnice aferente domeniilor YAHOO.* şi FREEMAIL.HU, mesajele transmise de Ministerul Finanțelor Publice către adresele de e-mail din aceste domenii sunt foarte mult întârziate. Este posibil ca unii utilizatori înregistrați în cadrul portalului MFP-ANAF cu adrese de e-mail de acest tip să nu se poată autentifica în portal și nici să nu primească e-mail-urile de activare, înregistrare, reînnoire și revocare aferente serviciilor din cadrul acestui portal”.

Prin serviciul „Spaţiul privat virtual” (SPV) – ANAF puteţi să vă informaţi asupra obligaţiilor fiscale pe care le aveţi neplătite, puteţi descărca decizii de impunere începând cu anul 2013, puteţi verifica cum declară angajatorul dvs. contribuţiile de asigurări sociale etc.

Ce amenzi plătesc cei care nu depun declarația unică până pe 15 martie

Cel puțin așa susține site-ul anaf.ro, însă în realitate, Spațiul Privat Virtual se pare că este nefuncțional chiar de mai multe zile. Mai mult, dacă nu sunt depuse la timp respectivele declarații, contribuabilii riscă să plătească amenzi!

Potrivit ANAF, cine nu depune declaraţia unică până la 15 martie, inclusiv comite o contravenţie. Aceaasta e sancţionată cu o amendă de la 50 la 500 de lei. Instituţia precizează că, într-un astfel de caz de sancţionare, contribuabilul are posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii. Agentul constatator va face menţiune despre această posibilitate în procesul verbal de constatare şi sancţionare contravenţională.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×