Cu câți bani a fost plătit Ștefan Bănică Junior pentru rolul din filmul Liceenii. Nu se compară cu veniturile sale de acum!

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
04/11/2019, 10:29
Cu câți bani a fost plătit Ștefan Bănică Junior pentru rolul din filmul Liceenii. Nu se compară cu veniturile sale de acum!
Oana Sârbu și Ștefan Bănică Junior în filmul Liceenii. Sursa foto: click.ro

Nu mai încape îndoială că Liceenii este unul dintre cele mai apreciate filme românești ale tuturor timpurilor, înregistrând în doar șase luni un număr record de spectatori. Milioane de tineri au luat cu asalt sălile de cinematograf din întreaga țară, pentru a urmări emoționanta poveste de dragoste a Danei și a lui Mihai. Puțină lume știe, însă, câți bani au încasat Ștefan Bănică, Oana Sârbu, Mihai Constantin și ceilalți actori pentru rolurile care au făcut istorie.

Câți bani a primit Ștefan Bănică Junior pentru rolul lui Mihai din Liceenii

Moștenind talentul tatălui său, unul dintre cei mai mari actori de comedie pe care i-a avut țara noastră de-a lungul timpului, Ștefan Bănică Junior era pe atunci un adolescent care pășe cu sfială în lumea artistică, fără să bănuiască măcar succesul răsunător pe care avea să-l aibă acest film. Mihai, personajul căruia i-a dat viață, i-a adus la acea vreme suma de 9.000 de lei, aceiași bani fiind primiți și de Oana Sârbu, după cum mărturisea îndrăgita artistă într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp.

Pentru rolul din Liceenii am primit 9.000 de lei, bani pe care i-am cheltuit pe o canapea, două fotolii și o mașină de spălat. Nu prea îmi dădeam seama de ce va urma. Nu m-am gândit ce impact va avea rolul pe care l-am interpretat asupra vieții mele artistice. Dupa ce filmul a apărut pe ecrane a fost o nebunie. Toate fetele se tundeau ca mine. Lumea mă striga pe stradă Dana. A fost explozie”, a declarat Oana Sârbu.

Ștefan Bănică a fost luat din armată pentru filmul Liceenii

Pentru mine, filmul „Liceenii” a insemnat un act de identitate, al doilea certificat de naștere. Atunci, pentru prima oară, Nicolae Corjos mi-a spus Ștefan Bănică Junior. În 1985 am intrat la Institutul de Teatru și am plecat în armată la Craiova.

Toți studenții la actorie au dat probe pentru rolul Mihai, dar lui Corjos nu i-a plăcut niciun candidat. Am fost scos din armată pentru a da probe pentru film”, a dezvăluit și Ștefan Bănică Junior.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×