Cu cât se vor ieftini carburanții din 2020. UPDATE: Proiectul de lege a trecut de Parlament

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 08:29
Cu cât se vor ieftini carburanții din 2020. UPDATE: Proiectul de lege a trecut de Parlament
Robert Sighiarău a anunțat că de anul viitor prețul carburanților va scădea. Sursa foto: adevarul.ro

Guvernul PNL a făcut câteva calcule și a ajuns la o concluzie avantajoasă: se vor ieftini carburanții din 2020. Robert Sighiartău a declarat că de anul viitor motorina și benzina vor fi mult mai ieftine.

Eliminarea supraccizei la carburanți va scădea prețul combustibililor

UPDATE: Camera Deputaților a adoptat azi, 4 decembrie,  proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.


Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a fost invitat într-o emisiune TV unde a vorbit despre prețurile carburanților. Politicianul spune că au fost făcute câteva calcule și de anul viitor un plin va costa mult mai puțin.

Cu cât se vor ieftini carburanții din 2020. Marți, 3 decembrie, Comisia de Buget a votat un proiect de lege scris de PNL care prevede eliminarea supraaccizei la carburanți. Inițiativa se va vota azi, 4 decembrie, în Camera Deputațior. În situația în care va trece înseamnă că de anul viiitor un plin va costa cu 25 de lei mai puțin.

Dezbaterile pe marginea subiectului vor începe la ora 10:00 și se vor încheia la prânz când se va afla și votul final în ceea ce privește prețul și eliminarea supraccizei carburanților.

Un plin la mașină va costa mai puțin din 2020

„Este vorba de un proiect de lege depus de mine şi de colegii mei din PNL, care vizează două aspecte şi două măsuri.

Prima de eliminare a supraaccizei la combustibil și a doua măsură este de eliminare a supraimpozitării contractelor part-time.

Cu privire la eliminarea supraaccizei la combustibil, pot să vă spun că este o măsură reparatorie. A fost introdusă de Guvernul Ponta, după care la un moment dat Guvernul PSD-Grindeanu a eliminat-o, apoi Guvernul Tudose a reintrodus-o.

Este foarte clar că această măsură a dus în primul rând la creşterea preţului combustibilului în piaţă, dar şi alte efecte cum ar fi creşterea preţurilor la lanţul de produse, dar a generat şi o creştere a inflaţiei în România”, a declarat Robert Sighiartău, la Antena 3.

„Dacă vă uitaţi, în medie, la autoturismele din România, cu tot cu rezervă, un rezervor are în medie cam 65 de litri.

Din ianuarie, vom avea un preţ mult mai mic la combustibil, faţă de cel pe care l-am avut înainte”, a mai spus secretarul general al PNL.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×