CTP, după cazul de la Floreasca: ”Mircea Beuran a venit să salveze situația, nu pacienta”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/01/2020, 10:41
CTP, după cazul de la Floreasca: ”Mircea Beuran a venit să salveze situația, nu pacienta”
Cristian Tudor Popescu, despre chirurgul Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca. Sursa foto: Hepta.ro

Cristian Tudor Popescu a comentat cazul pacientei arse pe masa de operație de la Spitalul Floreasca din Capitală. Jurnalistul este de părere că medicul Mircea Beuran a venit de urgență la spital nu pentru a salva pacienta, ci pentru a încerca să mușamalizeze cazul.

Chirurgul Mircea Beuran, criticat de Cristian Tudor Popescu

Gazetarul CTP este de părere că medicul Mircea Beuran i-a lăsat pe medicii rezidenți ”să-și facă bisturiul” pe pacienta arsă de la Spitalul Floreasca. Jurnalistul mai spune că Beuran nu ajungea în sala de operație dacă nu se întâmpla tragedia susținând că chirurgul a venit să salveze situația, nu femeia arsă.

„Beuran nu a venit să o salveze pe pacientă și să efectueze greaua operație, a venit acolo să salveze situația, pentru că a fost sunat și i s-a spus: dom’ doctor, e groasă, a luat foc aia pe masă, ce facem?

El a venit să scoată vopseaua, puțin îi păsa de pacientă, a venit de urgență pentru că se produsese acest incident înfiorător”, a declarat CTP, relatează digi24.ro.

De ce operația nu a fost făcută de medicii de gardă?

Femeia era într-adevăr într-o stare gravă. Ce și-a spus Beuran: oricum moare – lucru pe care l-a și spus după aceea: a ars, dar oricum murea – ia să-i trimit eu pe cățelandrii ăștia tineri să-și facă bisturiul pe ea.

De ce să vină medicii? Pentru că acestea sunt servicii pe care le face dl Beuran acestor inși ca să îi facă camarila în jurul lui”, a mai adăugat gazetarul, potrivit sursei menționate.

Jurnalistul se mai întreabă de ce operația femeii arse pe masa de operație de la Spitalul Floreasca nu a fost efectuată de medicii de gardă, ci de ”cățelandrii” lui Mircea Beuran. CTP consideră că medicul și-a lăsat subalternii să facă operația pentru că femeia era oricum pe moarte.

Pacienta era întradevăr într-o stare gravă, dar chirurgul Mircea Beuran semnase în clar ca fiind titularul operației. „De ce nu au făcut operația medicii de la camera de gardă?

Pentru că acest Beuran și-a pus ciracii să opereze pe un cadavru viu, după cum credea el, ceea ce era mai interesant să-ți faci mâna, ca experiment, decât un cadavru mort, dacă se poate spune așa”, mai spune gazetarul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×