CTP, despre sondajul IMAS din februarie, privind alegerile europarlamentare: „Sunt extrem de periculoase”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
03/03/2019, 10:41
CTP, despre sondajul IMAS din februarie, privind alegerile europarlamentare: „Sunt extrem de periculoase” GALERIE FOTO
CTP, despre sondajul IMAS din februarie, privind alegerile europarlamentare

Cristian Tudor Popescu este de părere că sondajul IMAS din luna februarie cu privire la alegerile europarlamentare poate fi periculos pentru ideea pe care o induce. Jurnalistul a subliniat importanța ieșirii la vot, alegerile europarlamentare din acest an fiind de o importanță extremă.

CTP, despre sondajul IMAS din februarie, privind alegerile europarlamentare

„Am văzut și azi un sondaj legat de posibilitatea fraudării alegerilor, în care PSD a scăzut cu 25 la sută. Ele arată foarte încurajator pentru opoziție și descurajant pentru putere. Sunt extrem de periculoase astfel de sondaje, ele induc ideea: bătălia e câştigată, nici nu mai trebuie să meregem la vot, gata, PSD pică, Iohannis – nu poate să fie nimeni care să-l contreze, are dublu față de Tăriceanu, ăilalţi nici nu se discută, prin urmare stăm acasă.

Aste e gândirea ce rezultă din aceste sondaje, ceea ce este tot ce poate fi mai greşit și periculos, să stea acasă. Pentru ca alegerile să nu fie manevrate este absolut necesar să fie mai mulți cei care votează. Cu cât sunt mai mulți posibilitatea de fraudă scade, e cea mai mare greşeală să se anestezieze văzând astfel de sondaje – vorbesc de cei care nu votează PSD – ALDE, bineînţeles”, a declarat Cristian Tudor Popescu despre sondajul IMAS din luna februarie.

Rezultatele sondajului IMAS
Rezultatele sondajului IMAS

Rezultatele sondajului IMAS

„Niciodată alegerile europarlamentare nu au însemnat atât de mult în istoria post-decembristă a României, faţă de alte alegeri a fost prezenţă mai jos, că e vorba de inși care se duc să ridice mii de euro de la Bruxelles, nefăcând mare lucru…. Nu este aşa, ele sunt niște alegeri extrem de importante”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Sondajul IMAS din luna februarie arată că PSD a scăzut sub 25 la sută la intenţia de vot și că la prezidenţiale Klaus Iohannis nu ar avea nicio problemă să câştige încă un mandat, dar la alegerile pentru Parlamentul European social democraţii şi liberalii adună împreună aproape jumătate dintre intenţiile de vot.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×