Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat un aviz nefavorabil lui Bogdan Licu, nominalizat de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru postul de prim-adjunct al procurorului general.
Scor strâns
Potrivit G4Media, scorul a fost unul strâns, de 4 la 3 în favoarea lui Olaru votând Cătălin Predoiu, procurorul general Gabriela Scutea și Codruț Olaru.
În schimb, secţia a avizat favorabil numirea Mariei Magdalena Militaru în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a Adrianei Denisa Cristodor în calitate procuror-şef al Secţiei urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ.
Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este unul consultativ. După avizul CSM, propunerile vor ajunge la președintele Iohannis care decide dacă le aprobă sau nu.
O propunere controversată
Bogdan Licu a fost acuzat în 2016 de jurnalista Emilia Șercan că și-a plagiat teza de doctorat.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ponturi pariuri Poli Iași – FCSB (23.12.2024). Cine încheie 2024 bine?
Licu și-a susținut teza la Academia Națională de Informații a SRI avându-l drept coordonator al lucrării pe fostul vicepremier Gabriel Oprea.
Astfel, în analiza făcută lucrării de doctorat a lui Licu s-a descoperit că mai bine de jumătate din totalul celor 445 de pagini a fost copiat ad litteram judecătorul Cristi Dănileț, fără să fi fost citat cu respectarea normelor din operele științifice.
De asemenea, potrivit celor de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, Licu a păstrat practicile și după ce a fost dovedit plagiator și a copiat din opt surse diferite un articol științific, „Criminogeneza corupției”, apărut în volumul ”Neliniștile Insecurității”, coordonat de profesorul universitar Cristian Troncotă.