Bogdan Licu, plagiator dovedit, va fi propus pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 11:18
Bogdan Licu, plagiator dovedit, va fi propus pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general
Bogdan Licu, plagiator dovedit, va fi propus pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general *foto: b1

Procurorul general interimar Bogdan Licu va fi propus pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general, în timp ce Maria Magdalena Militaru a fost propusă pentru funcția de adjunct al procurorului, după cum arată selecția organizată de Ministerul Justiției. Următorul pas este ca aceste propuneri să fie trimise către avizarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Care sunt propunere MJ pentru funcțiile vacante din Ministerul Public

Luni, Ministerul Justiției a anunat că îi va propune pe următorii pentru ocuparea unor funcții de conducere vacate în cadrul Ministerului Public.

Astfel, prim adjunct al procurorului general al PICCJ – Dimitrie-Bogdan Licu; adjunct al procurorului general al PICCJ – Maria Magdalena Militaru; procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PICCJ – Adriana Denisa Cristodor; procuror Şef al Secţiei parchetelor militare a PICCJ – Cătălin Ranco Piţu; adjunct al procurorului şef al DIICOT – Oana Daniela Pâţu; adjunct al procurorului şef al DNA – Mădălina Scarlat.

Propunerile vor fi trimise către CSM Secţia de procurori, marţi, în vederea procedurii de avizare.

„Pentru celelalte posturi vacante pentru care a fost organizată selecţia, Ministrul Justiţiei nu va face propuneri de numire, optând pentru respingerea candidaturilor. Pentru posturile rămase astfel vacante în conformitate cu pct.3 supra, precum şi pentru cele care ar putea rămâne vacante în urma deciziilor Preşedintelui României asupra propunerilor formulate de Ministrul Justiţiei, Ministerul Justiţiei va organiza o nouă procedura de selecţie la o dată ulterioară în cursul lunilor martie – aprilie 2020”, se arată în comunicatul ministerului.

Bogdan Licu, o numire controversată în cadrul ministerului Public

Bogdan Licu este o numire extrem de controversată în această funcție. După cum arată hotnews.ro, Licu este suspect de faptul că și-a plagiat masiv teza de doctorat care a fost coordonată de fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea.

Astfel, în analiza făcută lucrării de doctorat a lui Licu s-a descoperit că mai bine de jumătate din totalul celor 445 de pagini a fost copiat ad litteram judecătorul Cristi Dănileț, fără să fi fost citat cu respectarea normelor din operele științifice.

De asemenea, potrivit celor de la linx.crij.org, Licu a păstrat practicile și după ce a fost dovedit plagiator și a copiat din opt surse diferite un articol științific, „Criminogeneza corupției”, apărut în volumul ”Neliniștile Insecurității”, coordonat de profesorul universitar Cristian Troncotă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×