Crucificați precum Iisus Hristos, în plină pandemie. Scene greu de privit în Vinerea Patimilor la catolici – Video

Dan Suta   
în Stiri mondene
10/04/2020, 18:38
Crucificați precum Iisus Hristos, în plină pandemie. Scene greu de privit în Vinerea Patimilor la catolici – Video
Vinerea Patimilor în Filipine, marcată de imagini greu de privit. Sursa foto: capturi pagina de Youtube a Agenției EFE

Chiar dacă procesiunile sângeroase din Vinerea Patimilor au fost anulate în Filipine, țara unde an de an, potrivit tradiției de Paște, oamenii ies în stradă și se biciuiesc amintind de suferințele îndurate de Iisus Hristos, scenele îngrozitoare nu au lipsit în anumite orașe.

Vinerea Patimilor la catolici. Scenele extreme au continuat în Filipine, în ciuda restricțiilor

Oamenii au continuat să se mutileze redând scenele suferinței prin care a trecut Iisus Hristos pe cruce, adaptați la contextul creat de pandemia de coronavirus.

Cu măști pe față și la distanțe de câțiva metri unii față de ceilalți, în statul asiatic ultra-catolicii au ieșit azi în stradă să continue autoflagelarea.

Catolicii sărbătoresc Învierea Domnului pe 12 aprilie

Agenția spaniolă EFE a preluat imaginile sosite din Filipine, acolo unde această bizară tradiție nu a făcut o pauză nici anul acesta deși, pentru prima oară în zeci de ani, procesiunile religioase oficiale au fost anulate.

Cei care se mutilează în public an de an susțin că aceste scene sunt necesare pentru ca lumea să conștientizeze ce a îndurat Mântuitorul nostru pentru noi, preluând toate păcatele asupra Sa.

Obiceiurile pe care le au filipinezii nu sunt aprobate de Biserica Catolică. Vaticanul consideră că manifestările credincioșilor sunt extremă și reprezintă o interpretare greșită a credinței creștine.

Anul trecut, Papa Francisc a făcut un apel la filipinezi să înceteze la scenele de un barbarism ieșit din comun și a spus că rugăciunea este cea mai puternică armă și cea mai eficientă metodă pentru a ne apropia de Dumnezeu, mai ales în Postul Paștelui.

Astăzi este vinerea patimilor la catolici, iar duminică, pe 12 aprilie, aceștia vor sărbători Învierea Domnului. La ortodocși, duminică vor fi Floriile, urmând ca Paștele să fie sărbătorite peste o săptămână, adică pe 19 aprilie. Anul acesta, cea mai mare sărbătoare a creștinătății a coincis cu perioada pandemică, motiv pentru care cele mai multe biserici din lume vor fi închise în duminica Învierii.

Videoclipul de mai jos poate avea un puternic impact emoțional:

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×