Cristina Țopescu se oferă să o învețe pe Viorica Dăncilă să citească discursurile: „Ca să nu ne mai facem de râs”

Ionuţ Cataramă  
înStiri de ultima ora
25/01/2019, 18:22
Cristina Țopescu se oferă să o învețe pe Viorica Dăncilă să citească discursurile: „Ca să nu ne mai facem de râs”GALERIE FOTO
Cristina Țopescu sare în ajutorul Vioricăi Dăncilă

Cristina Țopescu reacționează după ultimele gafe ale premierului Viorica Dăncilă. Într-o postare publicată pe Facebook, jurnalista vine cu o ofertă aproape de nerefuzat: să o învețe pe Viorica Dăncilă cum să citească discursurile corect, în fața liderilor europeni.

Premierul României nu se dezminte. A făcut-o lată, chiar în Parlamentul European de la Bruxelles, unde a reușit chiar să inventeze un termen inexistent în limba română -„negaționalism”. Totul, în timp ce ținea un discurs despre  „sprijinirea inițiativelor de combatere a Holocaustului”.  Doamna premier va combate Holocaustul! Holocaustul e, slavă Domnului, de domeniul trecutului. Deci ce să combată acum?, a scris Cristina Țopescu, mai în glumă, mai în serios.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cristina Țopescu sare în ajutorul Vioricăi Dăncilă

Surprinsă de multitudinea de gafe comise de Viorica Dăncilă, jurnalista s-a arătat dispusă să corecteze discursurile premieulrui și să o ajute pentru a le exprima cât mai corect. Totul, pentru a evita alte situații umilitoare în plenul Parlamentului European. De asemenea, Cristina Țopescu precizează că și-ar oferi serviciile, fără nicio pretenție financiară.

Mesajul postat de Cristina Țopescu
Mesajul postat de Cristina Țopescu

„O ofertă, cât se poate de serioasă, pentru doamna Dăncilă. Mă ofer să o învăț pe doamna premier să-și citească discursurile corect, i le pot corecta (sunt filolog) și cunosc și terminologia politică, fac asta de vreo 20 de ani. Îi pot explica sensul cuvintelor pe care nu le cunoaște, îi pot construi fraze mai simple, dar logice și coerente, o pot ajuta să frazeze corect, să pronunțe corect, să citească mai puțin robotic și o mai pot scoate și din limba de lemn. Am răbdare, fac orice ca să nu ne facem de râs în astea 6 luni, în fața întregii Europe. Aș  face-o pro bono, că dacă accept să fiu retribuită, o să ziceți că m-a plătit PSD. Vorbesc serios, doamna premier, vă pot ajuta, mi-aș ajuta țara, în fond!  

Exclus, însă, știu că domnul Dragnea și alții de pe-acolo nu vă vor da verde să lucrați cu mine, nu sunt percepută ca o admiratoare a ce face acum PSD. Dar eu, dragă PSD-ule, m-am oferit, nu vrei, nici nu știi ce pierzi. (asta apropo de umor și puțină autoironie, cu care, din când în când, câte un discurs ar putea fi pigmentat, sunt rețete care nu prea dau greș. Sigur, contează temele, locul, evenimentul, auditoriul, dar, într-o măsură mai mică sau mai mare, o tușă de umor se pretează cam peste tot. Deci, doamna Dăncilă, mă ofer să vă ajut pro bono, pentru o mai bună imagine a țării, o țară care e și a mea, dar și a dvs. și e și a românilor, care ar aprecia să vă doriți să nu mai greșiți când ne reprezentați țara, deci pe noi toți, este textul postat pe pagina de Facebook a cunoscutei jurnaliste.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×