Deputatul USR Cristina Iurișniți, amendată cu 2.000 de lei că a publicat pe facebook buletinul de vot: „Regret și îmi cer scuze public”

Deputatul USR Cristina Iurișniți, amendată cu 2.000 de lei că a publicat pe facebook buletinul de vot: „Regret și îmi cer scuze public”
Deputatul USR, Cristina Iurișniți, și-a luat amendă că și-a publicat pe facebook buletinul de vot *foto: facebook

Deputatul USR Cristina Iurișniți a primit o amendă de 2.000 de lei, după ce parlamentarul a publicat pe facebook o fotografie cu buletinul de vot, încălcând astfel legea electorală. Deputatul care a votat cu Dan Barna susține că regretă greșeală făcută, doar că în același timp legea este foarte interpretabilă.

Deputatul USR Cristina Iurișniți, amendă pentru că a publicat o poză cu buletinul de vot

„Am analizat plângerea formulată împotriva postării făcute de doamna Cristina Iurișniți și am dispus înlăturarea de pe rețeaua de socializare a buletinului de vot postat de doamna Iurișniți. Am sesizat Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile răspunderii contravenționale”, a declarat președintele Biroului Electoral Județean, judecătorul Reghina Berari, citat de Mediafax.

De asemenea, și Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud s-a autosesizat și a stabilit că deputatul USR nu a respectat legea electorală și a continuat campania. Astfel Iurișniți a fost amendată cu 2.000 de lei: „În acest caz a fost aplicată o amendă pentru continuarea propagandei electorale. Este vorba de o amendă în valoare de 2.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bistrița Năsăud, Crina Sîrb.

Deputatul Cristina Iurișniți și-a cerut scuze pe facebook pentru gafa comisă

După ce a șters postarea cu buletinul de vot, Iurișniți și-a prezentat scuzele pe facebook și a pus gafa pe seama „euforiei”:

„Am votat azi schimbarea. Toți suntem egali în fața legii! Era evident și transparent votul meu. Dintr-o eroare tehnică si într-un moment de ” euforie” am făcut și public acest lucru. Legea electorală în vigoare, L370/ 2004 nu interzice fotografierea. În schimb interzice continuarea mesajelor electorale. Regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală. Am reparat imediat eroarea pe care o regret. În același timp nu pot sa nu remarc că avem legi electorale neclare și ușor interpretabile. Candidați din tot spectrul politic s-au plâns că acum campania se face în precampanie. Deocamdată respectăm cu toții normele în vigoare. Dacă va trebui să achit vreo amendă o voi face. Când greșim, plătim”, a scris parlamentarul USR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×