Cristian Tudor Popescu exclude sinuciderea în cazul Cristinei Țopescu! „Dacă ar fi făcut asta, și-ar fi pus mai întâi câinii la adăpost”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/01/2020, 13:09
Cristian Tudor Popescu exclude sinuciderea în cazul Cristinei Țopescu! „Dacă ar fi făcut asta, și-ar fi pus mai întâi câinii la adăpost” GALERIE FOTO
Cristian Tudor Popescu nu crede că se poate discuta despre sinucidere în cazul Cristinei Țopescu. Sursa foto - colaj hepta.ro

Cristian Tudor Popescu exclude sinuciderea în cazul Cristinei Țopescu! Jurnalistul spune că o cunoștea foarte bine pe fosta prezentatoare. Acesta a semnat acum pe republica.ro un editorial dur la adresa postului de ştiri Antena 3.

Cristian Tudor Popescu exclude sinuciderea în cazul Cristinei Țopescu!

Gazetarul este nemulțumit de felul în care vedetele şi şefii postului deplâng dispariția Cristinei Ţopescu. CTP scrie că nu cu mult timp în urmă aceștia se chinuiau să o concedieze pe fiica lui Cristian Țopescu.

Cristian Tudor Popescu subliniază că, deşi au trecut 30 de ani de când lucrează în presă, încă mai învaţă că „făţărnicia nu are niciodată margini“, referindu-se la reacţiile disproporţionate apărute la moartea acesteia.

„Dacă ar fi făcut asta, și-ar fi pus mai întâi câinii la adăpost”

Mai mult de atât, pentru CTP lucrurile sunt cât se poate de clare. Nu se pune problema unei sinucideri în cazul fostei prezentatoare. „Am lucrat cu Cristina la ProTV, spre sfârșitul anilor `90. Mi-a rămas în amintire dorința ei uriașă de a învăța continuu meserie.

Discutam înainte de emisiune despre cum se face jurnalismul, după care, în direct, urma proba practică, fără menajamente – de două-trei ori i-au dat lacrimile, era foarte sensibilă.

De atunci, am rămas prieteni. Cristina Țopescu a fost un om fundamental bun și cinstit. Nu pot să cred că s-a sinucis. Dacă ar fi făcut asta, și-ar fi pus mai întâi câinii la adăpost, nu îi lăsa să moară de foame și de sete. 

 Mă suna când avea o problemă profesională și îi era frică să nu greșească. Sau, pur și simplu, ca să stăm de vorbă, îi făcea bine. Frică îi era și pentru tatăl ei, o presimțire a determinat-o să realizeze ultima emisiune-interviu cu Cristian Țopescu în care m-a rugat, cu cerul și pământul, să intervin telefonic.

Mai întâi am refuzat, nu voiam să mai am de a face în vreun fel cu ultimul post de televiziune în care a lucrat Cristina, propagandizat până la vomă. Am acceptat după ce mi-a povestit cât de greu îi era să reziste acolo, cum era atacată constant de șefi ai postului că nu e „pe linie”. O voiau dată afară – n-au apucat, a plecat ea.

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei…

Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini. Oare o pătrunde și până acolo unde e acum Cristina?, a scris Cristian Tudor Popescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×