Tudor Chirilă, mărturisiri despre Cristian Țopescu

în Stiri de ultima ora
29/05/2018, 21:29
Tudor Chirilă, mărturisiri despre Cristian Țopescu

Tudor Chirilă a făcut mărturisiri șocante despre Cristian Țopescu.

Cristian Țopescu a murit la vârsta de 81 de ani, în urmă cu două săptămâni. Fostul comentator sportiv a fost internat la Spitalul Elias din Capitală, ajuns cu o criză de diabet, care l-a și răpus. Țopescu a fost cel mai mare comentator sportiv din România, din toate timpurile.

Tudor Chirilă a postat pe contul personal de socializare un mesaj despre Țopescu

Cristian Ţopescu a fost comentator sportiv dar şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008. Băiat al ofițerului de cavalerie Felix Țopescu, membru al echipei hipice a României, participantă la Olimpiada din Berlin din anul 1936, comentatorul sportiv Cristian Țopescu, care la 26 martie 2014 împlinește 77 de ani, i-a călcat pe urme tatălui, absolvind Școala de Grăniceri de la Oradea.

La două săptămâni de la moartea lui Cristian Țopescu, Tudor Chirilă a postat, pe contul personal de socializare, un mesaj prin dezvăluie amănunte mai puțin știute despre jurnaliștt, sar și despre situația politică din România.

Fără să vrea, înainte de moarte, Cristian Topescu a făcut o radiografie esentiala a situatiei Romaniei postdecembriste. Discutând despre felul în care el a fost interzis de pe postul național, Țopescu a spus că Elena Ceaușescu a fost dezinformată de prim-ministrul de pe atunci, Constantin Dăscălescu, care a înțeles sugestia lui Țopescu vis-a-vis de plecarea fotbaliștilor tineri ca pe un îndemn la adresa generației tinere în general. Și aici vine cheia: Țopescu a spus că a aflat de această dezinformare după Revolutie, de la fostul șef de cabinet al lui Dascalescu care, atenție, îi era coleg în Parlament.

Iată unul din cele mai simple exemple ca Revoluția nu a fost altceva decât preluarea puterii de către eșaloanele doi și trei. Ce trăim astăzi este doar rezultatul politicilor acestor eșaloane care au avut grijă în toți acesti ani să-și aservească țara în diverse feluri, fie că e vorba de privatizari frauduloase, instaurarea șpăgii ca formă supremă de corupție sau modificarea legislației de așa manieră încât să folosească doar mafiei politice”, a scris Tudor Chirilă pe contul de socializare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×