Cristian Tudor Popescu, după ce Iohannis a fost huiduit la Iași: ”A procedat cum se proceda la Partidul Comunist pe vremuri”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 10:38
Cristian Tudor Popescu, după ce Iohannis a fost huiduit la Iași: ”A procedat cum se proceda la Partidul Comunist pe vremuri”
Cristian Tudor Popescu spune că Iohannis a fost huiduit la Iași după ce a vorbit despre alegeri anticipate. Sursa foto: b1.ro

Cristian Tudor Popescu a analizat ultima apariție publică a președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban, când au fost huiduiți la scenă deschisă, chiar cu ocazia festivităților organizate la Iași de ziua Unirii Principatelor Române!

Cristian Tudor Popescu spune că Iohannis a fost huiduit la Iași după ce a vorbit despre alegeri anticipate

Gazetarul crede că cei doi lideri au fost huiduiți de oamenii nemulțumiți că Moldova e săracă și marginalizată. O altă explicație este faptul că se vorbește prea mult de alegeri anticipate, în timp ce guvernul nu pare să ia măsuri legate de problemele care îi preocupă pe oameni cu adevărat.

„Cea mai mare greșeală pe care ar putea să o facă acum PNL, Guvernul Orban, Klaus Iohannis, ar fi să creadă că huiduielile vin de la niște activiști pesediști mai mult sau mai puțin mascați, că am auzit deja astfel de versiuni – elemente din galeriile de fotbal, huligani, cum se mai spunea acum 30 de ani.

”Dl Iohannis s-a așezat într-o postură de Dumnezeu”

Asta ar putea fi cea mai mare greșeală, pentru că huiduielile astea vin de foarte demult, au plutit în aerul României nu 20-25 de ani, cât spune premierul Orban a fost nedreptățită Moldova. A fost nedreptățită în ultimii 160 de ani, 161, de la Unire încoace”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru digi24.ro.

CTP spune că huiduielile au început imediat ce președintele Klaus Iohannis a deschis subiectul alegerilor anticipate, dar imediat a schimbat subiectul și a vorbit despre autostrada Moldovei.

Ce a spus președintele Iohannis, să începem cu dânsul: după ce a pus pe masă anticipatele, sperând să obțină o aprobare entuziastă a maselor, la huiduieli și-a dat seama că nu se vinde bine ideea asta cu anticipatele, și ce a zis: să zic cu autostrada la Moldova că dă bine, ca să dreg busuiocul.

A procedat cum se proceda la Partidul Comunist pe vremuri: pentru că avem o lege, se va face, obligatoriu o să apară, legea o să nască o autostradă. Dl Iohannis s-a așezat într-o postură de Dumnezeu, la cuvântul său se va face autostrada. Se vine cu hârtia respectivă, se flutură deasupra muntelui și apare autostrada.

Dl Orban a dat-o la-ntors, a spus: nu mai citesc discursul pe care îl aveam pe hârtie, voi vorbi liber. Și a început cu niște basme despre cum va da el ordonanță de urgență marți și în 2 ani de zile se pornește și în 7 ani… va să zică de 3 luni, de când e Guvernul Orban în funcție, nu au spus un cuvințel de autostrada asta.

CTP spune că este o greșeakă ca liberalii să îi acuze pe social-democrați pentru huiduielile de la Iași. ”Oamenii ăia, care nu sunt puși de PSD, sunt moldoveni, sunt ieșeni, care suferă din pricina marginalizării Moldovei de 162 de ani, oamenii ăia au huiduit acum pentru că nu numai că nu se face autostradă, pentru că Moldova e săracă, nu merg investițiile spre ea, că de aia au plecat atâția oameni să muncească în străinătate de acolo. Ăsta e adevărul.

Dacă până la alegeri va continua în felul ăsta PNL, să nu atace măcar, să nu încerce să rezolve niște probleme care îi interesează pe oameni, așa cum a demonstrat ce am văzut la Iași, limpede, cristal: când a venit vorba de alegerile anticipate: Huooo! Când a venit vorba de autostradă: aplauze. Mai clar de atât se poate, d-le Orban, d-le Iohannis, PNL?”, a conchis celebrul gazetar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×