Cristian Tudor Popescu, despre înăsprirea pedepselor pentru cei ce încalcă carantina în epidemia de coronavirus. „Aceste măsuri nu își vor atinge scopul”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 12:59
Cristian Tudor Popescu, despre înăsprirea pedepselor pentru cei ce încalcă carantina în epidemia de coronavirus. „Aceste măsuri nu își vor atinge scopul”
Cristian Tudor Popescu, despre înăsprirea pedepselor la nerespectarea carantinei. Sursa foto: Facebook

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut declaraţii despre mărirea pedepselor pentru persoanele care încalcă măsurile de caratină impuse de către autorităţi pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus. Jurnaistul spune că aceia care încalcă măsurile sunt perosne cărora nu le pasă de soarta celorlalţi oameni.

Cristian Tudor Popescu, declaraţii despre înăsprirea pedepselor pentru cei care încalcă regulile de carantină

Cristian Tudor Popescu a mai spus că degeaba se măresc pedepsele pentru cei care încalcă regulile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus şi că mai important ar fi ca cei care nu se supun acestor reguli să ajungă urgent în spatele gratiilor.

Este substanțială (mărirea pedepselor pentru nerespectarea carantinei – n. red), dar trebuie să fie și eficientă, degeaba se rostesc aceste cuvinte, ele vor fi și scrise – 15 ani, 10 ani de pușcărie – dacă respectivul nu ajunge într-un timp record în spatele gratiilor.

Persoanele care încalcă carantina ar putea fi arestate la domiciliu

Pentru că dacă va putea, cu niște avocați, să tergiverseze, să pretindă, de pildă, că este bolnav. De ce este bolnav? Chiar de covid-19! Și atunci nu poate, avem exemple recente, nu poate să suporte regimul penitenciar și cere arest la domiciliu.

Adică acolo de unde a fugit, deci se pot întâmpla multe astfel de lucruri. Știm foarte bine, cu niște avocați bine plătiți poți să întârzii lucrurile, așa că ar trebui pe lângă aceste numere, 15-10 ani, și niște proceduri de urgență în legătură cu termenele și cu modul în care este tratat respectivul de către instanță, pentru că trimiterea în detenție nu poate fi făcută decât de o instanță.

Altfel aceste măsuri nu își vor atinge scopul, amenzile cred că sunt inutile, ar trebui renunțat la amenzi și direct arestare„, a dclarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Cristian Tudor Popescu a spus că nu se pomeneşte nimic despre timpul de aplicare a măsurii pedepsei, iar că persoanele care nu se speriau de 2 ani de închisoare nu se vor speria nici de 10 ani.

Dosarul judecat rapid și sentința imediată nu există în momentul de față, nu au fost prevăzute astfel de anexe ale legii care să stabilească și urgența în materie de judecată, iar insul care nu se sperie de 2 ani de pușcărie, nu se sperie nici de 10.

Nu îi interesează soarta celorlalți pe acești oameni. Nu le pasă. Ce treabă am eu că se îmbolnăvesc alții. Eu vreau să mă duc să îmi cumpăr nu știu ce, vreau să mă duc să îmi rezolv problema cutare, nu mă interesează de ceilalți dom’le. Asta este atitudinea”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×