Cristian Tudor Popescu, despre cazul Sorinei Pintea: „Boala nu s-a declanșat în birou, când i s-a pus șpaga pe masă”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 22:35
Cristian Tudor Popescu, despre cazul Sorinei Pintea: „Boala nu s-a declanșat în birou, când i s-a pus șpaga pe masă”
Cristian Tudor Popescu, despre cazul Sorina Pintea

Cristian Tudor Popescu a luat în discuţie cazul Sorinei Pintea, respectiv a plimării acesteia încătuşată de la arest la spital. „Ești în stare de arest, cu ceva trebuie să marchezi acest lucru. Ele sunt un semn al unei hotărâri a unei instanțe”, a declarat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu despre scandalul Sorina Pintea

Sorina Pintea, fost ministru al sănătăţii în Guvernul Dăncilă, a fost arestată zilele trecute pentru luare de mită. În arest, Sorinei Pintea i s-a făcut rău şi a fost dusă la spital, totul în faţa camereleror de luat vederi. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a luat în discuţie acest caz.

Cătușele, pe lângă un instrument de tortură, cum sunt prezentate acum – care tortură? Ele nu fac niciun rău, doar blochează mâinile respectivului.

Ce înseamnă cătuşele în opinia lui Cristian Tudor Popescu

Doamna în cauză se găsea în stare de arest preventiv, prin hotărârea unui judecător. Cătușele îți marchează această stare de arest, în raport cu restul cetățenilor. Asta înseamnă cătușele.

Trebuie să deosebești într-un fel. Nu poate să-ți pună uniformă de pușcăriaș pe tine, pentru că nu ești pușcăriaș, ești în stare de arest.

Vei fi judecat, vom vedea. Dar cu ceva trebuie să marchezi acest lucru. Se marchează cu aceste cătușe. Ele sunt un semn al unei hotărâri a unei instanțe, în cazul de față”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a spus în stilul caracteristic că domna Sorina Pintea mergea bine pe picioarele sale, ţinând cont că era bolnavă. De asemenea, junalistul a mai spus că Sorina Pintea nu s-a simţit rău atunci când a luat şpagă.

Această doamnă a prezentat niște elemente de imagine care au permis tot spectacolul ăsta: e femeie, asta impresionează mai mult decât în cazul unui bărbat 2 pe 2.

Apoi, că are această boală. Această boală nu s-a declanșat în arest sau în birou, când i s-a pus șpaga pe masă. Era dinainte, după cum ne declară doamna.

Şpaga este boală boierească

Este o boală boierească. Este o boală lungă, durează zeci de ani, nu are un tratament definitiv, dar poate fi ameliorată cu medicamente.

Nu este o boală care să ducă la moarte subită, care să necesite intervenție chirurgicală. După cum s-a văzut, doamna Pintea mergea bine pe picioarele domniei sale.

De două ori a încercat să iasă din arest și să meargă la spital și medicii de la spital au trimis-o înapoi, retur, pentru că nu necesita spitalizare”, a mai spus jurnalistul.

Sorinei Pintea i s-ar fi făcut rău în ambulanţa care o transporta de la arest la spital. Sorina Pintea nu ar fi mâncat mai multe ore, iar doctroii i-ar fi pus o perfuzie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×