CTP îndeamnă tinerii să meargă să voteze în turul 2 al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu pui nimic în urnă, tinere, nu ești român!”

CTP îndeamnă tinerii să meargă să voteze în turul 2 al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu pui nimic în urnă, tinere, nu ești român!”
Cristian Tudor Popescu - CTP, îndemn la vot pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale *foto: digi24.ro

Reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu – CTP a povestit că a mers la vot, înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cu această ocazie, CTP a avut și un mesaj pentru românii tineri pe care îi îndeamnă să meargă la vot.

CTP susține că este dreptul oricărui român să nu meargă la vot, dar în același timp susține că absenteismul ar delegitima pretențiile cetățenilor români cu privire la modul în care se petrec lucrurile în țară.

CTP, mesaj pentru tineri după ce a mers la vot

Într-un scurt editorial scris pe republica.ro, Cristian Tudor Popescu a povestit impresiile sale după ce a mers la vot: „Băi, tineri din țara asta! M-am întors acum de la vot și vreau să vă spun ceva: Poți să fii cetățean al României, să te fi născut în România, să viețuiești în România, dacă nu te duci la vot, nu ești român! Poți să lași buletinul de vot alb, poți să-l anulezi, e dreptul tău. Sau poți să pui ștampila corect. Dar dacă nu pui nimic în urnă, tinere, nu ești român!”

CTP a mai spus că, în ciuda frigului de afară, își dorește cât mai mulți români din țară: „Plouă și e cam frig afară, și ai sângele prea rece, te chinuie lenea, te toropește nepăsarea, fă o cerere de urnă mobilă, tinere, ca Ion Iliescu. Votul este întruchiparea supremă a libertății. Dacă nu vii astăzi, înseamnă că nu-ți trebuie libertatea, vrei la stăpân. Și cine are stăpân – nu e român!”

CTP a anunțat încă de sâmbătă cum va vota la turul 2 al alegerilor prezidențiale

Cristian Tudor Popescu a afirmat și în ziua dinaintea votării că nu îi are la suflet pe niciunul dintre candidați, dar că va merge să voteze cu creierul:

„Eu voi merge la vot, dar nu voi vota cum vrea mușchiul meu. Mușchiul meu, adică ăsta de aici (arată spre inimă – n.r.). Este un mușchi ăsta, ăsta care bate. Bate, bate tot timpul, nu face nimic altceva, e o pompă, un mușchi. Eu nu votez nici cu ventriculul stâng, nici cu coronarele. Eu o să votez cu creierul, nu cu inima, când mă voi duce la vot. Nici nu voi lăsa votul alb, nici nu-l voi anula, voi pune ștampila corect”, a spus CTP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×