Crește salariul minim în 2020! Budăi, ministrul demis al Muncii: „Am discutat cu doamna Dăncilă şi cu domnul Teodorovici”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 15:54
Crește salariul minim în 2020! Budăi, ministrul demis al Muncii: „Am discutat cu doamna Dăncilă şi cu domnul Teodorovici” GALERIE FOTO
Salariul minim va crește în 2020 conform anunțului făcut de Marius Budăi. Sursa foto - facebook

Crește salariul minim în 2020! Se întâmplă după ce Executivul pune în transparență o hotârâre de guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul demis al Muncii, Marius Budăi. „Vor să desfiinţeze salariul minim (noul guvern – n.r.), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern. Am luat decizia aseară.

Crește salariul minim în 2020!

Am avut o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici ca mâine dimineaţă (miercuri – n.r.) să punem în transparenţă publică o Hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, aşa cum scrie în programul de guvernare”, a anunţat Budăi în cadrul unei întâlniri electorale cu simpatizanţii şi primarii PSD

Budăi nu a ezitat și i-a atacat în termeni duri pe cei care se pregătesc acum să intre la guvernare. „Atunci când vii la guvernare şi beneficiezi de a doua cea mai performantă creştere economică din Uniunea Europeană, când şomajul e de 3%, când salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4 %, e bine” „Astea e ‘greaua moştenire, oameni buni’. Dar am văzut că, mai recent, Banca Mondială şi FMI sunt pesedişti. Au spus că guvernul condus de Viorica Dăncilă a condus bine ţara şi haideţi să revizuim creşterea economică pe plus, cu siguranţă sunt pesedişti. (…)

Crește salariul minim în 2020! Salariu
Salariul minim crește după o decizie a guvernului. Sursa foto – facebook

Marius Budăi, atac la adresa contestatarilor

Păi să-i vedem noi pe ăia să continue ceea ce am început noi, să aibă a doua cea mai mică taxare din UE, să aibă şomajul la 3%, să majoreze salariile cu 49%, pensiile cu 45%, şi cu toate acestea, datoria publică în procent din PIB să fie scăzută, pentru că avansul economic al României în ultimii trei ani a făcut ca, pentru prima dată în istoria României, PIB-ul României să treacă de 1.000 de miliarde de lei. Asta e o ‘greaua moştenire’ şi îi provoc de aici, de la Botoşani, să se ţină de ea.

Haideţi să vedem ce ne pregătesc, şi aici lucrăm cu materialul clientului: ei spun aşa – ‘nu tăiem pensiile’, şi eu îi cred că doar sunt prostul lor. Ei spun ‘nu tăiem pensiile, dar facem impozitare progresivă’. Domnul premier desemnat a spus săptămâna trecută că scutirile de impozit date de către Viorica Dăncilă şi de către guvernul PSD sunt nişte tertipuri. Consilierul economic al premierului desemnat a spus că majorările de salarii şi pensii sunt iluzii. Alt pretendent la funcţia de ministru al Finanţelor a spus că toţi bugetarii sunt praf, a spus că părinţii şi bunici noştri sunt asistaţi social şi a mai spus că trebuie să dăm afară cel puţin 400.000 de bugetari. Funcţionarii publici în România sunt 66.000, până la cei contractuali în deconcentrate sunt până la 100.000. Pe cine vor aceşti oameni să dea afară? Pe salvatorii de la ISU, pe cei de la jandarmi, pe profesori, pe medici?”, a susţinut Marius Budăi.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×