Crematoriile funcționează 24 de ore din 24 în Italia: „Parcă a explodat o bombă chimică aici”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 20:44
Crematoriile funcționează 24 de ore din 24 în Italia: „Parcă a explodat o bombă chimică aici”
Coadă la înmormântări în Italia

Scene desprinse dintr-un film apocaliptic în Italia, unde crematoriile funcționează non stop. Mai mult, cimitirile au listă de așteptare pentru înmormântări.

Italia, ca după război

Cea mai afectată provincie din Italia, Bergamo, și-a deschis crematoriul 24 de ore din 24. Conform Washington Post, morgile sunt pline în acest moment și sicriele zac înșirate în biserica cimitirului.

Americanii susțin că pandemia de COVID-19 în Italia este „un dezastru de proporții istorice”. În acest sens, reporterii au remarcat cum rubrica de decese din ziarul local are nu mai puțin de 10 pagini, fiind comparat cu un veritabil „jurnal de front”.

Înmormântarea, o dramă pentru familie

În cazul în care persoana infectată cu COVID-19 a murit, înmormântarea devine o experiență traumatizantă pentru familie. Asta, în condițiile în care rudele nu au voie să participe la ritualul de înhumare.

Conform statisticilor oficiale, peste 2000 de oameni au murit în această perioadă în Italia din cauza coronavirus.

Supraviețuitorii privesc evenimentele extrem de afectați și compară pandemia cu „o bombă chimică”.

„Este mai rău decât la război. Așteptăm să-l îngroape pe tata, noi stăm și așteptăm”, a declarat o femeie în vârstă de 43 de ani. „E ca şi cum aici a explodat o bombă chimică”, a adăugat și femeia responsabilă de editarea rubricii de decese din ziarul local.

De menționat că autoritățile recomandă folosirea crematoriului, în condițiile în care slujbele de înmormântare din biserici sunt interzise.

Italia nu reușește momentan să stăvilească epidemia de coronavirus. Numărul de îmbolnăviți crește în fiecare zi cu aproximativ 3.500, în timp ce numărul de morți reprezintă 10% din această sumă. Mai grav, încep să se îmbolnăvească grav și tineri care nu acuză și alte probleme de sănătate.

  • 31,506 de cazuri au fost înregistrate până în acest moment în Italia
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×