Cozmin Gușă, totul despre negocierile dintre Klaus Iohannis și PNL! „Se vizează recrutarea unor parlamentari din PSD”

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
15/10/2019, 09:47
Cozmin Gușă, totul despre negocierile dintre Klaus Iohannis și PNL! „Se vizează recrutarea unor parlamentari din PSD”GALERIE FOTO
Analistul politic Cozmin Gușă spune că Iohannis și Orban vor să găsească „trădători” în PSD. Sursa foto - facebook

Cozmin Gușă a spus totul despre negocierile dintre Klaus Iohannis și PNL! Analistul politic nu a ezitat și a transmis că în aceste zile se discută mult în culise, iar președintele României și șeful liberalilor, și Ludovic Orban ar încerca o lovitură de proporții prin ”racolarea” unor parlamentari PSD, care să trădeze partidul și să voteze noul guvern.

Cozmin Gușă, totul despre negocierile dintre Klaus Iohannis și PNL!

 „Negocierile reprezintă un test multiplu, între radiosul Iohannis, care și-a asumat formarea guvernului, iar apoi, sigur, pentru Orban care are toate șansele, pentru că poate să tracteze cel mai mult la negoceri și voturi. Pe de altă parte, avem PSD, care trebuie să-și demonstreze coeziunea și apoi mai avem partidele mici de 6-7% de genul PMP Pro România UDMR, iar la ALDE nu știu ce se mai întâmplă. Dacă aceste negocieri vor fi mult mai discrete acum, începând de după desemnarea premierului, practic startul serios va fi cam de miercuri, iar meciurile vor fi legate de niște subiecte și de niște deziderate care nu vor ține cont de starea precară a economiei, de exemplu sau de alte teme importante.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ponta face un joc ieftin, fiindcă n-are oameni să susțină o majoritate cu PSD, iar Daniel Constantin a declarat că ar fi de de acord să intre la guvernare și cu PNL și cu PMP. Nu trebuie valorizat prea mult Ponta, pentru că are un rol secundar, minor, care pălește foarte mult din cauza dezbinării interne, mai ales că votul PMP și UDMR este peste cel al Pro România. Din cauza campaniei electorale, PSD este obligat și trebuie să blocheze formarea Guvernului Orban și blocarea desființării SIIJ și votului în două tururi.

Cozmin Gușă, totul despre negocierile dintre Klaus iohannis și PNL! Iohannis și Orban
Klaus Iohannis și Ludovic Orban pun la cale planul de bătaie. Sursa foto – facebook

„Se vizează recrutarea unor parlamentari din PSD”

Atât Iohannis, cât și Orban, vor fi pusi în defensivă în ultima parte a campaniei, ceea ce îi va face bine Vioricăi Dăncilă. În condițiile celei de-a două desemnări, care ar putea fi tot Orban, atunci PSD va vota guvernul, dar va câștiga timp în campania electorală pentru Dăncilă. Altfel, la a doua nominalizare picată, s-ar putea să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate. Iar Iohannis nu vrea, pentru că atunci prelungește interimatul Guvernului Dăncilă.

La jocul real se vizează recrutarea unor parlamentari din PSD, prin jocuri de santaj, pentru a se face majoritatetea. Deci, PSD trebuie să-și coaguleze parlamentarii, și alături de UDMR, să blocheze Guvernul Orban. Dacă PSD reușete, însemnă că încă mai contează în politica mare, dar dacă nu reușește, iar mulți parlamentari schimbă tabăra, nu mai are altceva de făcut decât să treacă în Opoziție și să înceapă reorganizarea din temelii.

Cât despre numele vehiculate în noul Executiv, deocamdată nu rup gura târgului, așa că, trebuie să așteptăm varianta oficială, că, așa, la televizor toți se autopropun. Eu știu altă listă, pe surse, care nu e cea prezentată public, dar să nu speculăm”, a conchis consultantul politic Cozmin Gușă”, a spus Cozmin Gușă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×