Coronavirusul, peste 37 de zile în organism! Studiul care dă totul peste cap

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 15:18
Coronavirusul, peste 37 de zile în organism! Studiul care dă totul peste cap GALERIE FOTO
Studiul care dă tot ce se știa despre coronavirus peste cap. Sursa foto - hepta.ro

Coronavirusul rămâne peste 37 de zile în organismul unui om! Vorbim despre pacienți infectați care păstrează agentul patogen în tractul lor respirator pentru o perioadă mult mai îndelungată. Totul a fost confirmat într-un nou studiu.

Coronavirusul, peste 37 de zile în organism!

Specialiștii afirmă că oamenii rămân infectați cu Covid 19 vreme de câteva săptămâni din momentul în care au fost infestați. De altfel, o publicație medicală britanică, una dintre cele mai vechi și prestigioase din lume, a publicat un studiu realizat de cercetători chinezi care au analizat noul coronavirus.

Potrivit doctorilor din China structura genetică a coronavirusului (ARN) se mai afla în probele recoltate de la pacienți multă vreme, în medie 20 de zile, de la momentul infectării.

Studiul care dă totul peste cap

Studiul arată că au fost prelucrate datele de la pacienții supraviețuitori, ca și de la cei care au murit, iar coronavirusul era prezent în medie 20 de zile.

Cu toate acestea, au fost găsite și probe la pacienți supraviețuitori care arătau că și după 37 de zile virusul mai exista în organism. Mai mult de atât, în cazul celor care au murit la 5-6 săptămâni de la momentul infectării, virusul se mai afla în cadavru.

În opinia cercetătorilor, aceasta ar fi una dintre explicațiile pentru care este dificil de combătut pandemia Covid-19.

Descoperirea „are implicații importante atât pentru deciziile de izolare a unui pacient, cât și pentru medici, în administrarea tratamentului antiviral”, a declarat Fei Zhou, de la Academia de științe medicale din China în studiul citat.

Deocamdată se cunoaște faptul că autoritățile din țările afectate de pandemie recomandă izolarea pacienților contaminați vreme de 14 zile de la data la care au intrat în contact cu o persoană infectată. Studiul ridică însă mai multe semne de întrebare, cel mai important fiind legat chiar de faptul că oamenii continuă să transmită virusul și mai multe săptămâni după ce le-au dispărut simptomele.

În acest fel, devine limpede că propagarea Covid-19 continuă și după ce ies din carantină. Ca o comparație, doar o treime dintre pacienții contaminați cu SARS au mai fost purtători în tractuol respirator ai agentului patogen vreme de patru săptămâni, arată studiul.

Cercetătorii au analizat dosarele și testele de laborator de la 191 de oameni care au fost tratați de Covid 19 în spitalele din Jinyintan și Wuhan, inclusiv de la 54 de pacienți care au murit din cauza infecției.

S-au căutat și explicații pentru faptul că mor în special oameni în vârstă sau cei care au și alte boli cronice. În această privință, într-un clasament al comorbidităților se află bolile cardiace, diabetul și hipertensiunea arterială.

Specialiștii spun acum că acest nou coronavirus, odată instalat la nivelul țesuturilor plămânului, se multiplică rapid și se hrănește cu oxigenul din sânge. De aceea dificultățile în respirație reprezintă una dintre simptomele după care este recunoscută boala.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×