Coronavirusul a ajuns și în Portugalia. Autoritățile au confirmat primele două cazuri de infectare

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
02/03/2020, 17:28
Coronavirusul a ajuns și în Portugalia. Autoritățile au confirmat primele două cazuri de infectare
Au fost confirmate primele cazuri de coronavirus în Portugalia. Sursa foto: hepta.ro

În lipsa unui tratament care să pună capăt epidemiei, noul coronavirus face victime pe zi ce trece, răspândindu-se la nivelul întregii Europe. După țări precum Italia, Germania, Spania Croația, Marea Britanie,  Austria și Norvegia, este rândul Portugaliei să se confrunte cu primele cazuri de infectare cu agentul patogen denumit științific Covid-19.

Portugalia a înregistrat primele două cazuri de coronavirus

Concret, în cursul zilei de luni, 2 martie, autoritățile lusitane au anunțat oficial primele două cazuri de persoane testate pozitiv cu coronavirus. Potrivit ministrului Sănătății, Marta Temido, este vorba despre un bărbat care a călătorit recent în Italia și un altul care s-a întors din Spania.

Oficialitățile nu au dorit să ofere detalii cu privire la identitatea și vârsta persoanelor infectate cu virusul descoperit la începutul acestui an în China. Pentru moment se știe doar că ambii au fost transportați la un spital din Porto, unde vor primi toate îngrijirile necesare.

Portugalia începe monitorizarea pasagerilor care se întorc din Italia

Având în vedere că au fost confirmate primele cazuri de infectare pe teritoriul țării, autoritățile portugheze s-au văzut nevoite să recurgă la măsuri de precauție, pentru a evita răspândirea agentului patogen.

În cadrul conferinței de presă susținute luni, ministrul Sănătății a anunțat extinderea monitorizării pasagerilor. Începând de acum, pe lângă persoanele care se întorc din China, vor fi analizate cu mare atenție și cele care revin din Italia, statul european cu cel mai mare număr de îmbolnăviri în momentul de față.

Un prim caz de infectare cu COVID-19 a fost înregistrat și în Andora, potrivit unui comunicat transmis în cursul acestei zile de Guvernul din principat. Este vorba despre un bărbat care a călătorit recent la Milano. În urma testelor, acesta a fost depistat pozitiv, astfel că va rămâne internat în spital pentru analize suplimentare.

Islanda a confirmat la rândul său primele trei cazuri de persoane infectate cu noul virus descoperit în China, conform unui comunicat emis luni de Departamentul de Protecţie Civilă şi Situaţii de Urgenţă, citat de Reuters.

Primul pacient a fost diagnosticat vineri, iar ceilalți doi în weekend-ul trecut, după ce testele au ieșit pozitive. Potrivit autorităților, toate cele trei persoane și-au petrecut vacanța în zonele vizate de agentul patogen care înregistrează victime pe zi ce trece, la nivelul întregii lumi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×