Coronavirus la ogari. Australia avertizează în legătură cu o nouă afecțiune și suspendă cursele de câini din Victoria

Dan Suta   
în Stiri mondene
03/03/2020, 11:58
Coronavirus la ogari. Australia avertizează în legătură cu o nouă afecțiune și suspendă cursele de câini din Victoria
Coronavirus la ogari, în Australia. Sursa foto: pixabay.com

Australia se pregătește de suspendarea curselor de ogari din cauza unui nou tip de coronavirus descoperit la această rasă de câini, transmite presa internațională.

Coronavirus la ogari, în Australia. Cursele canine, atent monitorizate de medicii veterinari

Virusul îi afectează, deocamdată, doar pe ogari (rasa Greyhound) și nu se transmite la om. Autoritățile din Victoria, acolo unde au loc des astfel de curse canine au cerut să izoleze toți câinii ogari care urmează să ajungă la acest eveniment care adună mii de oameni și de patrupede an de an.

Această afecțiune a fost observată de ceva timp, iar acum au apărut noi cazuri din cauza cărora autoritățile sunt nevoite să ia măsuri de siguranță pentru binele celorlalți câini, informează actualidad.rt.com.

Important: Acest tip de coronavirus canin nu se transmite la oameni!

Simptomele coronavirusului canin sunt asemănătoare cu ale oamenilor afectați de acest virus: diaree, stări de vomă, temperaturi ridicate și scurgeri nazale frecvente.

Autoritățile sanitar-veterinare și organizatorii curselor de ogari din Victoria subliniază faptul că acest tip de coronavirus nu se transmite la oameni, în contextul isteriei mondiale provocat de CO-VID 19, apărut în China.

„Situația este sub control. Ne-am dorit să luăm măsuri sporite de siguranță pentru binele câinilor care participă la curse, dar și pentru cei care vin cu stăpânii să participe la astfel de evenimente”, a explicat Alan Clayton, unul dintre organizatorii evenimentului din Victoria, potrivit aceleiași surse menționate mai sus.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×