Coreea de Sud va verifica de coronavirus toți membrii unui cult religios, bănuit că ar fi contribuit la răspândirea bolii. 200.000 de oameni, testați

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 08:56
Coreea de Sud va verifica de coronavirus toți membrii unui cult religios, bănuit că ar fi contribuit la răspândirea bolii. 200.000 de oameni, testați
Dezinfecție în fața clădirii Adunării Naționale din Seul/ Foto: Hepta

Coreea de Sud a raportat 169 de cazuri de coronavirus, numărul total al bolnavilor ajungând la 1.146. Autoritățile vor să înceapă verificarea a peste 200.000 de membri ai unul cult religios, afectat în mod deosebit de răspândirea COVID-19, transmite Reuters.

Peste 200.000 de oameni testați

Dintre cele 169 de cazuri noi, 134 au fost înregistrate la Daegu, unde se află o comunitate puternică a Bisericii Shincheonji a lui Isus, care se pare că a fost la originea răspândirii bolii în oraș, potrivit Centrului Coreean pentru Controlul Bolilor și Prevenție.

Circa 80% din cazurile de coronavirus din țară – inclusiv la un centru pentru persoanele cu handicap – au legătură cu biserica din Daegu. Unii membri ai cultului au vizitat și un spital în regiunea Cheongdo.

Cultul a fost de acord să furnizeze autorităților datele de contact ale tuturor membrilor săi, cu condiția ca informațiile să nu fie făcute publice.

Aseară am obținut de la conducerea bisericii o listă cu 212.000 de credincioși Shincheonji pe care o vom transmite guvernelor locale care vor verifica dacă credincioșii au probleme respiratorii sau febră și îi vor vizita acasă să-i testeze”, a declarat Kim Gang-lip, adjunct al ministrului Sănătății.

Prea apropiați la slujbă

Legătura cu biserica Shincheonji a fost făcută când primele persoane infectate din Daegu participaseră la o ceremonie religioasă. Potrivit regulilor acestui cult, participanții trebuie să stea foarte aproape unul de celălalt în timpul serviciului religios.

China a anunțat alte 406 cazuri noi, în scădere de la 508, cu o zi înainte. Numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 78.064, iar cel al morților la 52.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×