Coreea de Sud, măsuri extreme împotriva coronavirusului: Au început să ardă bancnotele!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/03/2020, 19:16
Coreea de Sud, măsuri extreme împotriva coronavirusului: Au început să ardă bancnotele!
Coreea de Sud, măsuri extreme în fața epidemiei de coronavirus *foto: hepta.ro

Banca Centrala a Coreei de Sud (BOK) a anunțat vineri că va pune în carantină bancnotele timp de două săptămâni, cu scopul de a înlătura orice urmă de coronavirus. Mai mult, sud-coreenii au anunțat că ar putea să ardă unele bancnote, ca parte a eforturilor de opri extinderea epidemiei de coronavirus (Covid-19), arată Agerpres, care citează presa străină.

Banca Centrală a Coreei de Sud va trata bancnotele de coronavirus!

De asemenea, Banca Centrală a anunțat că va supune bancnotele „unui proces de spălare” la temperaturi extrem de ridicate, procedură asemănătoare cu cea întreprinsă înainte de repune banii în circulație.

„Pentru tot numerarul care vine la Banca Centrală de la creditorii locali, BOK vi le va păstra în siguranță timp de două săptămâni, ținând cont că virusul dispare după noua zile”, a declarat un oficial al BOK pentru Reuters, sub protecția anonimatului.

El a explicat totodată că au fost deja înăsprite procedurile de rutină pentru incinerarea bancnotelor care sunt potențial infectate și care au fost colectate din întreaga țară, în scopul de a combate extinderea epidemiei de covid-19.

Potrivit procedurilor de rutină din Coreea de Sud, bancnotele sunt supuse unor temperaturi de 150 de grade Celsius timp de două-trei secunde, apoi sunt păstrate la 42 de grade Celsius după împachetarea lor, ceea ce duce la dezinfectarea bancnotelor.

Coreea de Sud, a doua cea mai afectată țară de coronavirus, după China

Epidemia de coronavirus a lovit dur Coreea de Sud, care în prezent este a doua cea mai afectată țară de Covid-19, după China, punctul de plecare al epidemiei.

Astfel, autoritățile de la Seul au anunțat vineri că numărul de cazuri din țară au ajuns acum la 6.284. Mai mult, șapte noi decese au fost anunțate de Centrele coreene pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC), iar bilanțul epidemiei a ajuns astfel la 42 de morți.

De asemenea, aproape 100 de țări au impus restricții de călătorie persoanelor care vin din Coreea de Sud.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×