Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificabil în Marea Japoniei. Este a patra astfel de acțiune în luna martie

Traian Terzian   
în Stiri mondene
29/03/2020, 10:08
Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificabil în Marea Japoniei. Este a patra astfel de acțiune în luna martie
Pentru a patra oară în luna martie, Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificabil în Marea Japoniei, despre care specialiștii cred că este o rachetă balistică

Pentru a patra oară în luna martie, Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificabil în Marea Japoniei, despre care specialiștii cred că este o rachetă balistică.

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificabil în Marea Japoniei

Conform AFP, proiectilul lansat de Coreea de Nord în Marea Japoniei vine pe findul neînțelegerilor cu Statele Unite în dosarul nuclear și într-un moment în care Washingtonul tocmai a oferit ajutor Pyongyangului pentru a lupta împotriva noului coronavirus.

Lansarea a avut loc în zona orașului port Wonsan, pe coasta de est și în direcția Mării Japoniei. Testul nord-coreenilor vine într-un moment în care toată atenția comunității internaționale este concentrată pe lupta împotriva COVID-19.

”O astfel de acțiune militară a Coreei de Nord este extrem de necorespunzătoare într-un moment în care întreaga lume se află în dificultate din cauza pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al Statului Major al Armatei din Coreea de Sud.

Negocierile diplomatice au ajuns într-un punct mort

Coreea de Nord a tras, la 21 martie, două proiectile către Marea Japoniei – aparent rachete balistice cu rază scurtă de acţiune. Rachetele au fost lansate din provincia Phenianul de Nord (vest), a anunţat armata sud-coreeană.

Phenianul face obiectul unei serii de sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU, cu scopul de a determina regimul comunist să renunţe la programele sale nuclear şi balistic interzise.

Peninsula Coreeană a cunoscut în 2018 o spectaculoasă destindere, dar eforturile diplomatice sunt la punct mort după eşecul summitului de la Hanoi dintre liderul de la Phenian, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de contaminare pe teritoriul său, însă în Coreea de Sud mulţi cred că ar exista. Conform Agenţiei Centrale de Presă din Coreea de Nord, preşedintele Donald Trump i-a trimis lui Kim Jong Un o scrisoare personală în care îşi exprimă dorinţa de a acorda ajutor în ”efortul antiepidemic”.

Mulți experți consideră că pandemia care a ucis deja peste 30.000 de oameni în lume s-ar putea dovedi catastrofală în Coreea de Nord, având în vedere slăbiciunea sistemului său de sănătate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×