Copilul geniu din Belgia. La doar 9 ani, va termina facultatea de inginerie electrică

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/11/2019, 14:55
Copilul geniu din Belgia. La doar 9 ani, va termina facultatea de inginerie electrică
Copil geniu în Olanda. Sursa foto: observator.tv

Întreaga planetă a rămas șocată, după un caz excepțional care vine din Belgia! Aici, un copil geniu în vârstă de doar 9 ani urmează să termine prima facultate, cea de Inginerie Electrică, din cadrul Universității de Tehnologie din Eindhoven.

Un copil geniu de 9 ani din Olanda studiază la două facultăți în același timp

Profesorii îl descru pe Laurent Simons ca fiind „pur și simplu extraordinar”. Copilul geniu ar urma să termine studiile în luna decembrie a acestui an, ceea ce îi oferă mai mult timp pentru a se ocupa și de cealaltă facultate la care este înscris, cea de Medicină.

Între timp însă, Laurent Simons este hotărât să facă și un masterat, dacă tot are atât de mult timp liber la dispoziție. Părinții băiatului, Lydia și Alexander Simons, spun că bunicii acestuia au fost cei care i-au sesizat potențialul, însă inițial au crezut că exagerează. Profesorii copilului, însă, le-au confirmat faptul că Laurent este un geniu în adevăratul sens al cuvântului, scrie observator.tv

Copilul geniu vrea să creeze organe artificiale

Băiatul a primit teste complexe de la cadrele didactice, într-un efort de a afla măsura talentului pe care îl posedă. „Ne-au spus că este ca un burete”, a declarat tatăl copilului.

Deși Laurent provine dintr-o familie de medici, părinții lui nu au primit până acum o explicație referitoare la capacitatea uimitoare de a studia și înțelege domenii complexe. Mama lui Laurent, însă, are o părere proprie. „Am mâncat mult pește în timpul sarcinii”, a glumit ea.

„Nu este neobișnuit. Studenții speciali care au motive întemeiate pot aranja un program special. Laurent este cel mai rapid student din câți am avut. Nu doar că e foarte inteligent, dar e și foarte simpatic”, a declarat pentru CNN Sjoerd Hulshof, directorul educațional al Universității din Eindhoven.

Chiar dacă este student la două facultăți și are în plan să facă și un master, iar pe viitor vrea să creeze organe artificiale, Laurent Simons își trăieșt și copilăria. „Nu vrem să devină prea serios. Face ceea ce îi place. Trebuie să găsim un echilibru între a fi copil și talentele pe care le are”, a spus Alexander, tatăl micuțului geniu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×