Copilul care s-a născut fără o parte din cap a murit. Povestea care a înduioșat întreaga planetă

Dan Suta   
în Stiri mondene
08/04/2020, 10:47
Copilul care s-a născut fără o parte din cap a murit. Povestea care a înduioșat întreaga planetă
Jaxon, copilul fără o parte din cap, s-a stins din viață. Sursa foto: CNN/ abc.es. Colaj: Fanatik

Copilul fără cap, așa cum îl prezenta presa în urmă cu câțiva ani, pe nume Jaxon a pierdut lupta cu condiția teribilă în care s-a născut la doar 5 anișori.

Copilul care s-a născut fără o parte din cap a murit la vârsta de 5 anișori

Jaxon Buell a venit pe lume fără o parte a capului în 2014, iar în tot acest timp micuțul a luptat cu forțele sale pentru a se pune pe picioare. Părinții au făcut apel la milostenia celor din jur în tot acest timp, iar lumea a sărit în ajutorul lui Jaxon, însă Dumnezeu a avut cu totul alte planuri și l-a luat în ceata Sa îngerească.

Părinții lui Jaxon, Britanny și Brandon au fost avertizați încă de la nașterea acestuia că vor avea momente grele și că șansele lui de supraviețuire nu vor fi mari.

Afecțiunea, caracterizată prin absența părții superioare a creierului și a craniului

Micuțul a venit pe lume în 2014 cu o malformație la nivelul craniului, însă chiar și așa, mama acestuia a vrut să îi dea o șansă, iubindu-l indiferent de cum arăta.

Afecțiunea de care suferea Jaxon, mai exact, era microhidranencefalie, o afecțiune foarte rară a creierului.

Această boală genetică se caracterizează prin malformația sistemului nervos central, reducându-i foarte mult creșterea. Pe lângă asta, cei care se nasc așa au probleme cu dezvoltarea oaselor și pielea, mai ales la nivelul capului, e încrețită.

Pe 27 august 2014, când micuțul a venit pe lume, tatăl acestuia, Brandon, declara următoarele: „Nu putem ști cum va fi dacă va supraviețui, așa că am decis să îi acordăm o șansă. Este copilul nostru și vrem să îi auzim vocea” (abc.es).

La naștere, Jaxon cântărea un kilogram și 700 de grame. Anencefalia afectează unul din 4.859 de bebeluși în Statele Unite ale Americii.

copilul fără cap
În 2014, presa l-a botezat copilul fără cap din cauza afecțiunii cu care s-a născut. Sursa foto: abc.es
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×