Copiii fiară: 5 cazuri uimitoare de copii crescuți de animale

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
10/08/2018, 12:12
Copiii fiară: 5 cazuri uimitoare de copii crescuți de animale

Cele mai înfiorătoare 5 cazuri în care copiii au fost crescuți de animale. Se pare că astfel de lucruri nu sunt doar în povești. Au mai existat cazuri de-a lungul istorie, în jur de 100 de cazuri documentate de copii crescuți de animale.

Aceștia au rezistat condițiilor, în sălbăticie și fără contact cu oamenii. Din aceste considerente, s-au dezvoltat într-un fel ce s-ar reeduca foarte greu la viața normală pe care o avem cu toții, deoarece normalul acestora avea alți termeni.

Copiii fiară: 5 cazuri uimitoare de copii crescuți de animale: Marina Chapman

Copiii au adoptat trăsăturile fiarelor care i-au crescut, din cauza izolării dar și a nevoii de a putea supraviețui într-o astfel de lume. Poveștile lor de viață arată că instinctul de supraviețuire depășește orice obstacol.
Un caz celebru este cel al Marinei Chapman. Aceasta s-a născut în anul 1950, iar la doar 4 ani a fost răpită din sânu familiei ei, care trăia în Columbia, intr-un sat. Răpitorii s-au răzgândit între timp, așa că au abandonat-o chiar în mijlocul junglei.

 

Citește și: Fererația Românilor de Pretutindeni, în mijlocul unor controverse, după ce a cerut anularea autorizației pentru mitingul diasporei

Citește și: Reacția lui Brigitte Sfăt, după ce l-a acuzat pe Ilie Năstase de furt

Nici după atâția ani nu s-au aflat motivele pentru care Marina Chapman a fost luată de lângă familie. Aceștia au lasa-o în junglă crezând că nu are nicio șansă și că nu se va afla. Povestea Marinei a șocat pe toată lumea cu demonstrația sa curajoasă pentru supraviețuire și dorința de a trăi. Fetița de doar 4 ani, speriată, s-a împrietenit cu un grup de maimuțe capucin, care au primit-o printre ele, au adoptat-o și au ajutat-o să învețe să trăiască într-un astfel de mediu.

Copiii fiară: 5 cazuri uimitoare de copii crescuți de animale: Dina Sanichar

Dina Sanichar sau omul-lup, așa cum este supranumit, a fost descoperit de niște vănători. În anul 1867, niște vânători au pașit prin pădurea Bulandshahr din India, ceea ce au descoperit a urmat să le schimbe viața.
n căutare de animale, vânătorii au zărit o ființă umanoidă.  Tot plimbându-se după el, au vâzut că părea a fi un băiat de aproximativ 6-7 ani.

Pentru ei a fost straniu să vadă cum acesta se plimba liniștit în patru labe, alături de o haită de lupi. Vânătorii l-au urmărit pe băiat până ce a intrat împreună cu lupii într-o peșteră. După un timp, vânătorii au patruns în peșteră, au ucis lupii și l-au găsit pe băiat.

Băiatul a fost dus înapoi în civilizație, unde a urmat să fie internat într-un orfelinat. Acolo a fost botezat de către îngrijitoare Dina Sanichar. Medicii de la acea vreme l-au studiat intens pe băiat și au concluzionat cu faptul că avea toate trăsăturile și comportamentele unui animal sălbatic.

În următorii 20 de ani, ăn care a stat alături de oameni, nu a reușit să învețe prea multe. A învățat să stea pe două picioare, să se îmbrace, dar cu greu, să bea din pahar și să mănânce din farfurie. În acești 20 de ani nu a reușit să se deprindă cu dialectul. Lucrul ce îi plăcea foarte tare era să fumeze. Dina Sanichar a murrit de tuberculoză, în 1895.

Copiii fiară: 5 cazuri uimitoare de copii crescuți de animale: Andrei Tolstyk

Andrei Tolstyk, născut în Siberia, a fost abandonat la numai 3 luni de parinții lui. Nimeni nu știa că băiețelul este singur, dat fiind faptul că familia locuia într-un sat izolat, iar părinții nu au dat niciun semn anonim nimanui pentru a-l salva. Andrei fusese lăsat singur, neputincios și lipsit de apărare. Bebelușul a fost salvat de un câine, care și-a asumat misiunea de a-l îngriji.

Băiețelul a fost în grija câinilor timp de 7 ani, în izolare totală. Cpilul nu era înscris la școală, astfel s-au sesizat și au început să facă investigații. Au descoperit că acesta era incapabil să vorbească iar comportamentul lui era acela al unui animal.

Andrei avea un coportament de câine, fiind atâta vreme privat de contactul cu oamenii. Mergea în patru labe, mușca, adulmeca hrana înainte să o mănânce și îi era foarte frică de oameni. Cei care i-au purtat de grijă, l-au internat într-un orfelinat, iar la început a fost extrem de agresiv cu oricine încerca să se apropie de el.

Andrei s-a obișnuit treptat cu prezența oamenilor și a reușit să învețe să meargă pe două picioare și să folosească lingura. Băiatul a folosit tot timpul limbaju semnelor, deoarece n-a învățat niciodată să vorbească.

Copiii fiară: 5 cazuri uimitoare de copii crescuți de animale: Traian Căldărar

Traian Căldărar a trăit trei ani în saălbaticie, alături de o haită de câini sălbatici. Băiatul a avut o poveste tristă. S-a născut într-o familie cu probleme, ambii părinți fiind cerșetori, iar în primii ani de viață a fost neglijat, batut de părinți și înfometat. După o vreme de abuzuri asupra copilului, părinții l-au abandonat și au plecat în Italia la cerșit.

Traian Căldărar avea doar 6 ani când a fost nevoit să se descurce singur, așa că s-a adăpostit într-o pădure, unde a trăit alături de o haită de câini sălbatici. Când a fost găsit, Andrei era complet gol, într-o cutie de carton. Copilul avea numeroase răni infectate pe corp, suferea de malnutriție severă și de rahitism. Avea un comportamen animalic și devenea deseori violent cănd îi era foame, neputând să vorbească.

Medicii cred că a fost îngrijit de o haită de câini sălbatici, pentru că nu ar fi putut supraviețui de unul singur în sălbăticie. După ce a fost îngrijit la un spital din Făgăraș, băiatu a fost adus parinților, care nu au avut grijă de el. Astfel, Traian a fost mutat într-un centru de plasament. A învățat să vorbească și a scăpat de comportamentul antisocial, reușind să meargă la școală.

Copiii fiară: 5 cazuri uimitoare de copii crescuți de animale: Ramu

Ramu a devenit un caz celebru de copii crescuți de animale. Indianul Ramu avea numai 5 ani când a fost găsit intr-o junglă din statul Uttar Pradesh, alături de câțiva pui de lup. Micuțul știa tot de la animale, bea apă ca lupii, se hrănea cu carne crudă și umbla în patru labe. Dinții băiețelului erau ascuțiți, din cauza modului în care sfășia carnea, iar unghiile arătau ca niste gheare.

Ramu a fost salvat de un grup de călugărițe misionare. Ele l-au îngrijit și au încercat să se spele și să se îmbrace singur. Ramu n-a reușit sp scape d eobiceiul de a vâna și n-a reușit să învețe să vorbească. Din când în când, ieșea pe ascuns din camera sa și mânca gainile din apropiere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×