Controversatul polițist Salvador Caragea s-a înscris în USR Gorj! A avut 50 de reclamații pentru abuzuri

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 15:49
Controversatul polițist Salvador Caragea s-a înscris în USR Gorj! A avut 50 de reclamații pentru abuzuri
Controversatul polițist Salvador Caragea s-a înscris în USR Gorj *foto: radiotargujiu.ro

„Achiziție” dubioasă în USR, filiala Gorj. Astfel, partidul care s-a făcut remarcat prin campania „Oameni noi” l-a primit în rândurile membrilor săi pe fostul șef al Poliției Gorj, Viorel Salvador Caragea, unul dintre cei mai controversați șefi din Poliție.

Caragea a depus o cerere de înscriere în USR, filiala Târgu Jiu, care a fost acceptată. Informația a fost confirmată chiar de către președintele USR Gorj, Radu Miruță: „Nu a fost găsit niciun articol în baza căruia să nu poate fi primit”, a fost explicația USR-istului.

Controversatul polițist Salvador Caragea s-a înscris în USR Gorj

Întrebat dacă fostul șef al IPJ Gorj ar putea deveni candidatul partidului USR la alegerile locale, Radu Miruță a spus că nu se pune problema deocamdată pentru a se stabili un candidat al partidului:

„Lumea trebuie să înțeleagă că între USR și celelalte formațiuni politice este o diferență. Modul în care se desfășoară desemnarea candidatului este în atributul fiecărui membru din filiala respectivă, printr-un vot secret. Tot ce pot să vă spun este că filiala Târgu Jiu a acceptat cererea de adeziune a domnului Caragea, pentru că acesta a îndeplinit criteriile USR pentru a deveni membru”, a spus acesta, potrivit radiotargujiu.ro.

„Nu a fost membru într-un partid politic în ultimii doi ani de zile, nu a fost liderul vreunui partid politic din 90 încoace, nu are probleme de natură juridică. Sunt criteriile care sunt făcute publice pe site-ul partidului. Orice persoană care aderă se înscrie pe site, este invitat la o discuție, completează adeziunea și membri din conducerea filialei votează adeziunea lui”, a mai explicat liderul USR Gorj.

Cine este Salvador Caragea, noul membru USR

Viorel Salvador Caragea s-a aflat în centrul mai multor controverse, de-a lungul carierei sale de polițist. Astfel, pe numele său au fost depuse mai multe plângeri de purtare abuzivă.

Caragea a fost contestat de către o parte a polițiștilor din Gorj, dar și de către unii oameni de afaceri. Mai mult, jurnalistul Silviu Mănăstire prezenta în 2015 o pastilă din „Dosar de politician” dedicată lui Salvador Caragea. Mănăstire prezenta atunci că șeful poliției din Gorj a avut peste 50 de reclamații pentru abuzuri:

Imediat după ce s-a pensionat din Poliție, Caragea a candidat, ca independent, la alegerile parțiale din iunie 2017, pentru postul de primar al municipiului Tg-Jiu. El a reușit să se claseze pe locul al treilea, peste candidații USR, PMP și ALDE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×