Continuă excluderile din USR: Rivalul lui Clotilde Armand a fost suspendat din partid

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 16:24
Continuă excluderile din USR: Rivalul lui Clotilde Armand a fost suspendat din partid
Rivalul lui Clotilde Armand de la USR Sector 1, Florin Cobzac, a fost suspendat din partid *foto: facebook Clotilde Armand

În plin an electoral în care ar trebui să confirme rezultatele bune obținute în 2019, USR rămâne un partid fragmentat și măcinat de conflictele din interior. Astfel, după excluderile care au avut loc la finalul anului trecut și care au lovit în special în opozanții lui Dan Barna, se pare că modelul a fost copiat și la nivel de filială.

Astfel, conducerea USR Sector 1 a luat decizia de a-și suspenda tocmai unul dintre membrii fondatori ai filialei, pe Florin Cobzac, considerat un rival al celei care taie și spânzură la USR Sector 1, europarlamentarul Clotilde Armand.

Florin Cobzac, fost președinte al USR Sector 1, a fost suspendat din partid

Cea care a făcut anunțul privind suspendarea lui Cobzac a fost Ilinca Macarie, arhitect și unul dintre cei mai activi membri USR pe social media:

„A fost suspendat din USR (de catre filiala doamnei Clotilde Armand s1) cel mai implicat si mai onest om din acest partid: Florin Cobzac, fostul presedinte al filialei, autor a zeci de proiecte ( pe care le voi prezenta altadata) , fost vicepresedinte USR Bucuresti, om cu care eu am lucrat alaturi la aproape toate proiectele mele si fara de care nu as fi reusit aproape nimic.”

„Motivul: un comentariu pe un grup intern de FB, care nu continea nicio injurie, doar relatarea unui adevar. Acest lucru va trece cu siguranta neobservat in noianul de stiri, dar este de fapt unul din cele mai triste si dezolante evenimente. Cand mediocritatea incompetenta e la putere cei mai buni trebuie dati la o parte”, a scris Macarie, pe facebook.

Reacția lui Cobzac, după ce a fost suspendat din USR

Florin Cobzac a prezentat în cadrul comentariilor postării colegei sale comentariile pe care le-a făcut și care i-au atras suspendarea. Astfel, acesta acuza faptul că alegerile din interiorul partidului sunt viciate de faptul că în cadrul filialelor cei care vor să concureze pentru funcții de reprezentare în partid sunt susținuți de către membri familiei sau prieteni, care la rândul lor au devenit peste noapte membri USR.

Rivalul lui Clotilde Armand de la USR Sector 1, Florin Cobzac, a fost suspendat din partid
Florin Cobzac a fost suspendat din USR pentru aceste comentarii *foto: facebook Florin Cobzac

„Voi clarifica în curând ce se întâmplă în Uniunea Salvați România – USR și în USR Sector 1 . Sunt membru încă din 2015 și cunosc în detalii tot ceea ce s-a întâmplat și am explicații pentru tot ceea ce vedeți în ultimul timp”, a scris Cobzac, în mesajul atașat pozei cu comentariile făcute.

Interesant este că Florin Cobzac, fost vicepreședinte al filialei din București, era unul dintre candidații aflați în cursa internă a USR – Sector 1 pentru candidatura din partea partidului la Primăria Sectorului 1. Printre adversarii săi se află și europarlamentarul Clotilde Armand, cea care a fost aproape să câștige primăria Sectorului 1 la alegerile locale din 2016, arată G4media.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×