Consilierul ANAF prins în timp ce lua șpagă a scăpat de pușcărie! A fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
30/12/2019, 18:08
Consilierul ANAF prins în timp ce lua șpagă a scăpat de pușcărie! A fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare
Consilierul ANAF prins în timp ce lua șpagă a scăpat de închisoare. Sursa foto: ziarmm.ro

Un consilier din cadrul ANAF Vrancea a scăpat de închisoare, deși a fost prins în flagrant în timp ce lua mită! Judecătorii l-au condamnat pe Damian Georgel la trei ani de închisoare cu suspendare.

Consilierul ANAF prins în timp ce lua șpagă a scăpat de închisoare

Consilierul superior în cadrul ANAF Vrancea a pretins şi luat mită mai multe materiale de construcţii şi bani de la administratorul unui magazin pentru a nu emite o amendă după ce ar fi constatat abateri de la legislaţia fiscală, potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

„La data de 19 decembrie 2019, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi inculpatul Damian Georgel şi au menţinut hotărârea Tribunalului Vrancea prin care l-a condamnat pe acesta la pedeapsa de trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi obligarea la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Coteşti sau Grădiniţa Coteşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Angajatul ANAF nu mai are voie să lucreze la stat timp de 3 ani

Totodată, a interzis inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a desfăşura activitatea de inspector ANAF, pe o perioadă de trei ani”, se arată într-un comunicat de presă al DGA, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, la data de 21.06.2018, o persoană a sesizat DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea cu privire la faptul că Damian Georgel, consilier superior în cadrul ANAF, i-a pretins mai multe bunuri (materiale de construcţii – ţeavă metalică, ciment şi pietriş – precum şi spaliere de beton) pe care intenţiona să le folosească la construcţia unui gard împrejmuitor al unui imobil.

Pentru a-l determina pe denunţător să accepte remiterea bunurilor solicitate, bărbatul şi-a declinat calitatea oficială, precizând că a constatat mai multe abateri de la legislaţia fiscală la magazinul pe care denunţătorul îl administrează, nereguli care ar fi putut fi sancţionate cu amendă de cel puţin 2.000 de lei şi menţionând că urmează să efectueze un control la sediul firmei în luna august 2018.

Damian Georgel a solicitat ca bunurile menţionate să-i fie remise până la data de 23.06.2018, însă întrucât denunţătorul nu a putut procura o parte din materialele de construcţii solicitate, acesta a acceptat să şi le procure singur, eşalonat, pretinzând de la denunţător doar contravaloarea acestora.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, consilierul public fiind prins în flagrant în data de 23.06.2019, după ce a primit de la denunţător o sumă de bani şi materialele de construcţii.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×