Confruntările între Fâşia Gaza şi Israel, tot mai dese; de data aceasta s-a tras cu tancul

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
31/01/2020, 18:46
Confruntările între Fâşia Gaza şi Israel, tot mai dese; de data aceasta s-a tras cu tancul
Confruntările între Fâşia Gaza şi Israel, tot mai dese; de data aceasta s-a tras cu tancul. Sursa foto: Hepta

Confruntările armate la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel sunt tot mai frecvente, asta după ce vineri armata israeliană a atacat o poziție militară din Fâşia Gaza, relatează Times of Israel.

Confruntări militare la frontiera Israelului

Publicația, citată de Mediafax, relatează că forțele armate din Israel au lansat trei proiectile din teritoriul palestinian.

Astfel, se pare că militanții islamiști au lansat trei obuze din Fâșia Gaza, vineri dimineață, spre teritoriul ocupat de Israel, unul dintre proiectile fiind interceptat de sistemul antibalistic deținut de israelieni, denumit „Domul de Fier”.

Conform sursei citate anterior, celelate două obuze au aterizat pe câmpuri, în zone nelocuite, astfel că nu au fost înregistrate pierderi de vieți omeneși sau răniți.

Ca replică a atacului, un tanc israelian a atacat un post destinat observării ce aparține mișcării islamiste Hamas, din Fâșia Gaza.

Avioane militare israeliene au atacat poziţii din Fâşia Gaza

Zona este una extrem de tensionată, astfel că în ultima perioadă confruntările au fost la ordinea zilei.

Joi, armata israeliană a atacat mai multe poziții militare din Fâșia Gaza, de-a lungul frontierei cu Israel. Acțiunea a fost una de ripostă la focurile de armă trase din zona palestiniană, informează Mediafax.

Raidurile aeriene au venit ca reacția la un atac anterior ce a vizat un post militar de supraveghere, situat în partea israeliană a frontierei din Fâșia Gaza.

Ulterior, armata din Israel a confirmat raidurile respective, declarând că sunt o ripostă la actele de agresiune ce au fost comise zilele trecute de către grupuri din Fâșia Gaza. În acest moment, teritoriul respectiv se află cub controlul mișcării islamiste Hamas.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×