Confidentul lui Ion Țiriac locuia la mănăstirea Petru Vodă. Afaceristul ajungea în locul sfânt cu elicopterul

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
06/04/2020, 21:41
Confidentul lui Ion Țiriac locuia la mănăstirea Petru Vodă. Afaceristul ajungea în locul sfânt cu elicopterul
Ion Țiriac a avut o legătură strânsă cu părintele Iustin Pârvu.Sursa foto: digisport.ro

Ion Țiriac a avut o legătură strânsă, dar neștiută de mulți, cu marele duhovnic Iustin Pârvu, stareț al mânăstirii Petru Vodă din județul Neamț. Se cunoșteau de mulți ani și, potrivit călugărilor, afaceristul îl vizita cu elicopterul ori de câte ori avea ocazia.

Ion Țiriac își căuta liniștea la mânăstirea Petru Vodă

Potrivit wowbiz.ro, Ion Țiriac se cunoștea cu părintele Iustin Pârvu de ani buni și multă vreme au fost într-o permanentă legătură. Duhovnicul îl ajuta cu sfaturi pentru sufler, îl asculta atunci când era nevoie, iar afaceristul, la rândul lui, ajuta locașul sfânt cu donații.

”Țiriac îi intrase la suflet părintelui, cumva erau pe aceeași lungime de undă. Intrau în chilie și vorbeau de-ale lor, despre viață, despre toate.  Eu știu și că Ion Țiriac a ajutat mult mănăstirea, dar discret, nu a vrut niciodată să se știe acest lucru, că nu era interesat de acest gen de publicitate”, a povestit un călugăr.

Iustin Părvu a murit în 2013

Iustin Pârvu a fost unul dintre cei mai mari duhovnici ai ţării noastre, un om care şi-a dedicat întraga viaţă lui Dumnezeu şi un mare iubitor al neamului românesc. S-a născut la 10 februarie 1919, în satul Poiana Largului, județul Neamț, într-o familie cu credință și cu frică de Dumnezeu. Înainte de a se călugări, s-a numit Iosif.

Mormântul lui, loc de pelerinaj

S-a călugărit la vârsta de 17 ani, la mânăstirea Durău, și de atunci i-a slujit lui Dumnezeu până în vara lui 2013, când și-a predat sufletul, la vârsta de 94 de ani. A fost înmormântat chiar lângă biserica ridicată de el, la Petru-Vodă. Iubit de mii de creștini, mormântul lui a devenit loc de pelerinaj pentru oamenii veniţi din toate colţurile ţării.

În plus, în semn de recunoștință pentru toți anii în care a slujit și a ajutat mii de suflete, în fața primăriei din localitatea natală s-a ridicat bustul părintelui Iustin Pârvu, în memoria faptelor minunate săvârşite de arhimandrit.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×