5 lucruri interzise până la Paște. Obiceiuri de care e bine să ținem cont în aceste momente grele

Dan Suta   
în Stiri mondene
01/04/2020, 13:54
5 lucruri interzise până la Paște. Obiceiuri de care e bine să ținem cont în aceste momente grele
Lista cu cele mai importante lucruri interzise până la Paște. Sursa foto: pixabay.com

A mai rămas puțin până la Paște și, așa cum știm deja cu toții, Învierea Domnului din acest an va fi și mai tristă, căci nu vom mai putea fi împreună așa cum s-a întâmplat în alți ani din cauza flagelului care a cuprins întreaga planetă, nu doar țara noastră.

5 lucruri interzise până la Paște. Să ținem cont de asta pe ultima sută de metri din Postul Mare

Creștinii respectă în această perioadă tot felul de obiceiuri, căci ne aflăm în Postul Paștelui până pe 11 aprilie. Duminica Învierii cade pe 12 auul ăsta.

Având în vedere că bisericile sunt închise și nu mai putem participa la deniile speciale organizate de preoți, este important să ținem cont de anumite lucruri măcar acum, în ultimele două săptămâni din Post.

Zilele în care se ține post negru

Primul lucru interzis este, evident, să nu consumăm alimente de origine animală: brânză, lapte, carne etc. De la această regulă fac excepție doar cei care sunt bolnavi și urmează un anumit regim prescris de medic.

Este recomandat chiar ca în zilele principale de post, lunea, miercurea și vinerea din cele care au mai rămas până la Paște, să ținem cât putem ceea ce se numește post negru, adică să consumăm cât mai puțin, deloc până la ora 12:00, la prânz.

Al doilea lucru nerecomandat este să nu întoarcem spatele aproapelui nostru, mai ales în aceste vremuri tulburi care ne încearcă din greu pe toți. Nu trebuie să facem cum au făcut cei care L-au trădat pe Iisus Hristos, spun marii duhovnici.

Al treilea lucru interzis: să nu petrecem, să evităm consumul de alcool sau alte lucruri păcătoase și să evităm desfrâul, conform canoanelor preoțești.

Pe lista interdicțiilor se mai numără următoarele două: să nu uităm de cei trecuți la viața veșnică, în zilele când se face pomenirea morților. De asemenea, să nu îi supărăm nici pe cei vii, să nu ocărim, să nu căutăm vrajbă, căci Dumnezeu se va mânia.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×