Condiții înfiorătoare în centrele de carantină! Mizerie, ploșnițe, saltele cu miros de urină și fără apă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 18:18
Condiții înfiorătoare în centrele de carantină! Mizerie, ploșnițe, saltele cu miros de urină și fără apă GALERIE FOTO
Oamenii se plâng de condițiile din centrele de carantină. Sursa foto - hepta.ro

Condiții înfiorătoare în centrele de carantină! Continuă să apară imagini cu felul în care a fost gestionată această problemă de autorități. Astfel, în plină epidemie de coronavirus, cladirile transformate in centre de carantina, unde sunt dusi romanii intorsi de curand din Italia, par rupte dintr-o altă lume.

Condiții înfiorătoare în centrele de carantină!

În tabăra școlară de la Zimnicea, judetul Teleorman, conditiile sunt inumane. Oamenii care trebuie sa stea acolo izolati timp de 14 zile acuză din plin bătaia de joc a guvernanților.

Toți spun că în camere sunt plosnite, soareci morti, saltele murdare, iar toaletele de-a dreptul infecte.

Mizerie, ploșnițe, saltele cu miros de urină și fără apă

„(…) Am ajuns la Zimnicea, la centru. De cum am intrat in camera, primul lucru, am fost la baie. Aia numai baie nu se numeste. Prima plosnita pe jos. Sunt patru paturi in camera, cu saltele foarte murdare.

Bantuie plosnitele, sunt resturi de soricei pe saltele, toate saltelele sunt murdare si infestate”, a declarat una dintre persoanele intoarse recent din Italia

La fel se întâmplă și în centrul de carantina din Bihor. Romanii adusi aici reclama mai multe nereguli: saltele cu miros de urina, paturi lipite unele de altele, lipsa apei si a sapunului sau mizeria de nedescris.

„Sunt anumite camere care nu au apa curenta la chiuveta, nu exista sapun, prosoape, absolut nimic! Nu ne-au dat nimic, in afara de lenjeria pe care trebuia sa o tragem peste perne si plapume. Nu s-a dezinfectat inainte ca noi sa ajungem aici! Pernele sunt foarte patate.

Nu sunt dezinfectate si e de neacceptat, cu atat mai mult cu cat ne-au cazat in centru in urma celor care ar putea fi infectati!

Perna, plapuma miros ingrozitor a urina. Sunt persoane care nu au acceptat mizeria din camera si au ales sa ramana in masini”, a declarat pentru  Bihoreanul o romanca aflata in carantina.

Nici la București situația nu este una mai grozavă. Lipsește cu desăvârșire apa și oamenii spun că nu au cum să stea atâtea zile în încăperi murdare. Contactat de Digi 24, Aurelian Bădulescu viceprimarul Capitalei și cel care se ocupă de situațiile de urgență pe București, a preferat să se contreze cu moderatorul și invitații și să le spună acestora că îi cunoaște „din cartier”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×