Companiile funerare din provincia Bergamo nu mai fac față cererii: ”O generație a murit în două săptămâni”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 15:33
Companiile funerare din provincia Bergamo nu mai fac față cererii: ”O generație a murit în două săptămâni”
Companiile funerare din provincia Bergamo, regiunea Lombardia, nu mai fac față cererii după nenumăratele decese cauzate de pandemia de coronavirus

Companiile funerare din provincia Bergamo, regiunea Lombardia, nu mai fac față cererii după nenumăratele decese cauzate de pandemia de coronavirus, iar situația este una dramatică.

Companiile funerare din provincia Bergamo nu mai fac față cererii

Din cele peste 3.000 de persoane decedate în Italia, aproximativ 1.600 au avut loc în provincia Bergamo, iar companiile funerare nu mai fac față cererilor de înmormântări sau incinerări.

Conform presacurata.ro, majoritatea cadavrelor sunt îngropate sau incinerate fără ceremonie, iar cei care mor în spitale o fac singuri, cu obiectele personale lăsate în pungi lângă sicrie. Cadavrele celor care au murit acasă sunt ținute în camere sigilate zile întregi, iar sicrie cu alți morți sunt aliniate în biserici în așteptarea înmormântărilor.

”Am efectuat aproape 600 de înmormântări sau incinerații în cepând cu 1 martie, în condițiile în care într-o lună normală am face aproximativ 120. O generație a murit în puțin peste două săptămâni. Nu am văzut niciodată așa ceva și te face să plângi”, a declarat Antonio Ricciardi, directorul unei firme de pompe funebre.

Mărturiile oamenilor sunt cutremurătoare

”Familiile nu îi pot vedea pe cei dragi și nu le pot oferi o înmormântare corespunzătoare, iar asta este o problemă mare la nivel psihologic. Există o mare lipsă de sicrie, iar lucrătorii de la pompele funebre care se infectează cu virusul sunt obstacole în pregătirea funeraliilor”, a mai spus Ricciardi.

De altfel, o profesoară din Bergamo a povestit un episod tragic cu unul dintre decedați: ”Un bărbat de 88 de ani a murit. Avea febră de câteva zile. Nu exista nicio modalitate de a apela o ambulanță, deoarece linia era întotdeauna ocupată. Ambulanța a ajuns cu o oră mai târziu. Din moment ce nu erau sicrie disponibile în Bergamo, l-au lăsat pe pat și au sigilat camera pentru a-i împiedica rudele să intre”.

Un al locuitor al provinciei Bergamo, Alessandro, a povestit că nici nu și-a putut lua la revedere de la unchiul său, cdecedat la 74 de ani din cauza virusului: ”De obiei, ai putea să-i îmbraci și ar sta o noapte în casa familiei. Nimic din toate acestea nu se întâmplă. Nici măcar nu poți să-i vezi, să-ți iei la revedere. Aceasta este partea cea mai devastatoare”.

Orașul Bergamo este unul dintre cele mai afectate din Italia din cauza coronavirusului. Mărturiile din zonă sunt cutremurătoare: crematoriul nu mai face față la numărul de persoane decedate și există liste de așteptare pentru înmormântări.

La acest moment au fost înregistrați 35.713 bolnavi de coronavirus pe teritoriul Italiei, iar numărul total de decese este 2.978, cele mai multe înregistrată în afara Chinei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 475 de morţi şi 4.207 de noi cazuri confirmate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×