Comisia Europeană, ajutor de 1,4 miliarde de euro pentru România în perioada coronavirusului. Cum vor fi cheltuiți banii

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 19:02
Comisia Europeană, ajutor de 1,4 miliarde de euro pentru România în perioada coronavirusului. Cum vor fi cheltuiți banii
Comisia Europeană, ajutor consistent pentru România în timpul pandemiei de coronavirus *foto: hepta.ro

România va beneficia de un ajutor economic extrem de important din partea Comisiei Europene. Astfel, țara noastră va primi din partea instituției europene nu mai puțin de 1,4 miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român, Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului.

România va primi un sprijin financiar consistent din partea Comisiei Europene

Eurodeputatul liberal a făcut anunțul pentru portalul caleaeuropeana.ro:

”Dincolo de măsurile pe care le iau autoritățile naționale în acest moment, pentru a stopa epidemia cu noul coronavirus, trebuie să recunoaștem că sistemul medical dar și economia au nevoie de sprijin”.

Gheorghe Falcă a spus că mediul de afaceri are nevoie de un suport economic consistent din pricina coronavirus:

„În ceea ce privește măsurile pentru susținerea și întărirea economiei, fondurile alocate vor veni să întărească mediul de afaceri care are nevoie de finanțare suplimentare.”

Pentru ce vor fi folosiți banii europene

Falcă a explicat și cum vor fi distribuiți banii europeni:

„Cele 1,4 miliarde euro vor fi direcționate după cum urmează: 700 milioane euro pentru sprijinirea economiei românești și pentru dotarea spitalelor cu echipamente medicale și 682 milioane euro vor fi folosite pentru IGSU până la sfârșitul lunii martie.”

Mai exact, banii vor fi distribuiți astfel:

„Vorbim despre 350 milioane euro pentru acoperirea costurilor serviciilor medicale, achiziționarea de teste pentru depistarea COVID-19, a echipamentelor de protecție și aparaturii de ventilare mecanică”.

”Alte 300 milioane euro vor însemna aproximativ 620.000 salarii către angajații aflați în șomaj tehnic. Nu în ultimul rând, peste 30 milioane euro vor fi alocați pentru a fi asigurate cheltuielile cu persoanele aflate în carantină, estimarea fiind de aproximativ 335 mii potențiali beneficiari”, a mai explicat europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă.

Parlamentul European se va reuni joi, 26 martie, în sesiune plenară extraordinară pentru a vota cele trei propuneri ale Comisiei Europene, propuneri care să abordeze efectele pandemiei COVID19 în statele membre ale UE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×