Comemorare Freddie Mercury! Artistul ar fi împlinit 72 de ani!

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
05/09/2018, 13:33
Comemorare Freddie Mercury! Artistul ar fi împlinit 72 de ani! GALERIE FOTO

A compus cele mai bune cântece din toate timpurile, trupa lui a fost în UK Album Chart pentru mai multe săptămâni decât oricine altcineva în istoria muzicii, mai multe chiar și decât The Beatles. Vorbim despre inegalabilul Freddie Mercury, pe care îl comemorăm pe 5 septembrie. Ar fi împlinit 72 de ani!

Freddie Mercury pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe insula africană Zanzibar, la acea vreme colonie britanică, acum parte a Tanzaniei. Părinții săi, Bomi Bulsara și Jer Bulsara erau perși din India care practicau religia antică zoroastriana. Mercury avea o soră mai mică, pe nume Kashmira, potrivit wikipedia.org.

Citește și Imagini bombă cu o vedetă din România! O vedeai seară de seară la TV! Credea că dacă e în Ţicleni poate face orice! Într-o rochie albă, mulată, a dezlănţuit cel mai senzual dans! GALERIE FOTO

Citește Ozana Barabancea, sexy printre așternuturi! Cum s-a pozat vedeta, după ce a slăbit și s-a operat

Freddie Mercury, comemorat pe 5 septembrie

Mercury a fost trimis în India la vârsta de 7 ani pentru a merge la Saint Peter’s Boys School, o școală pentru băieți din Panchgani lângă Bombay. La St. Peter’s, a fost un elev strălucit care a excelat la sport și a învățat să cânte la pian. La școală, a format o formație, denumită The Hectics, unde el cânta la pian. Tot la St. Peter’s a început să-și spună „Freddie”.

La vârsta de 17 ani, Mercury și familia sa au fost forțați să plece din Zanzibar în Anglia ca rezultat a Revoluției din Zanzibar. Familia lui s-a mutat într-o casa mică la periferia orașului Feltham în afara Londrei. În cele din urmă, a obținut o diplomă în artă și design grafic la Ealing Art College, folosind ulterior aceste abilități pentru a construi emblema trupei Queen. Mercury a rămas cetățean britanic până la sfârșitul vieții.

După absolvire, Mercury s-a alăturat mai multor formații și a vândut haine second hand în piața Kensington din Londra și a lucrat și la Aeroportul Heathrow. Prietenii din acele vremuri și-l amintesc pe Mercury drept un elev tăcut și timid care se arăta foarte interesat de muzică. În 1969, a devenit membru fondator al formației Ibex, care s-a numit apoi Wreckage. Când aceasta s-a despărțit în luna octombrie a aceluiași an, s-a alăturat formației Sour Milk Sea ca solist. La începutul anului 1970, s-a destrămat și acest grup.

În luna aprilie a aceluiași an, Mercury s-a alăturat chitaristului Brian May și bateristului Roger Taylor, care fuseseră în formația Smile. În ciuda protestelor colegilor săi, Mercury a ales numele „Queen” pentru noua formație. Tot în această vreme și-a schimbat și numele de familie din Bulsara, în Mercury.

SIDA îi mâncase piciorul

Brian May, chitaristul trupei britanice Queen, a dezvăluit în prologul unei cărți cu imagini a grupului că liderul trupei, Freddie Mercury, și-a pierdut mare parte din picior în timpul luptei sale împotriva SIDA, înainte de a muri în 1991, potrivit ziarului ‘The Sunday Times’ citat de EFE.

„Problema era piciorul. Din păcate mai rămăsese puțin din el. Odată ni l-a arătat când eram la masă și ne-a spus: ‘Scuză-mă, Brian, că ți-am arătat asta”, a povestit muzicianul în vârstă de 69 de ani, citat de Agerpres. „Iar eu am răspuns: ‘Nu mă deranjează decât durerea pe care ți-o pricinuiește această cumplită suferință”, a spus May.

Mercury a murit la 45 de ani, oficial ca urmare a unei pneumonii bronhiale provocată de SIDA. Potrivit lui May, dacă Mercury ar fi început să primească „cocktailul magic” de medicamente pentru a combate SIDA cu câteva luni înainte „el ar fi fost și azi alături de noi”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×