Codul Rutier 2020. Persoanele care nu au măcar 10 clase, adio permis de conducere de la 1 iulie!

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
01/01/2020, 14:05
Codul Rutier 2020. Persoanele care nu au măcar 10 clase, adio permis de conducere de la 1 iulie!
Codul Rutier vine cu importante schimbări în 2020. Sursa foto: hepta.ro

Codul Rutier vine cu modificări în 2020. Una dintre cele mai importante stipulate în lege este cea potrivit căreia persoanele care nu au nici măcar 10 clase nu vor mai putea avea permis de conducere.

Codul Rutier pe anul 2020 vine cu schimbări importante

Această schimbare va intra în vigoare de la 1 iulie 2020. Și pedepsele pentru cei care nu conduc cum trebuie pe șosele vor fi mărite, potrivit legii.

Noile reglementări sunt gândite pentru a evita accidentele de pe șosele, având în vedere că România se află în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cea mai mare mortalitate cauzată de acestea.

Amenzi reduse pentru bicicliști

De la 1 iulie, cetățenii care au mai puțin de zece clase absolvite, de exemplu, nu vor putea da examenul pentru obținerea permisului auto.

Persoanele în vârstă care au deja permis, vor fi nevoite să își facă mai des controale medicale pentru a afla dacă sunt într-adevăr apte să mai meargă pe șosele, scrie știrileprotv.ro.

Una dintre problemele spinoase, cea a folosirii telefonului mobil la volan, este și ea rezolvată odată cu modificările aduse la Codul Rutier în anul 2020.

Persoanele care vor fi prinse la razii de polițiști folosind smartphone-ul în timpul condusului vor rămâne pietoni pentru 30 de zile.

De astăzi crește și punctul de amendă de la 145 de lei la 223 de lei. Codul Rutier prevede sancțiuni contravenționale nu doar pentru șoferi.

Biciliștii care încară regulile sunt ceva mai avantajați, în sensul că scad la patru-cinci punctele de amendă, de la șase-opt pentru diferite încălcări ale regulilor de circulație.

Amenzile vor fi mai mici pentru cei care se deplasează cu vehiculele pe două roți. Bicicliștii vor putea primi amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei, față de 870 până la 1.160 variantele inițiale.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×