Codul potocaliu de vânt s-a resimțit la Craiova. Un copac a căzut peste o femeie

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/10/2018, 16:43
Codul potocaliu de vânt s-a resimțit la Craiova. Un copac a căzut peste o femeie GALERIE FOTO
Copacul prăbușit peste o femeie din Craiova

După ce codul potrocaliu a fost anunțat recent, un copac a fost dărâmat de intensitatea vântului, prăbușindu-se peste o femeie, la Craiova. Accidentul s-a petrecut miercuri, 24 octombrie, pe Strada Doljului, în dreptul unui bloc.

Din fericire, victima este conștientă. Cu toate acesta, există posibilitatea unor fracturi din cauza traumatismelor din timpul impactului. Sunt anunțate 20 de județe sub arest al codului potrocaliu de vânt.  Acestea sunt: Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviță, Argeș, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Harghita și Covasna.

Prima victimă a codului portocaliu!

Miercuri, 24 octombrie, un copac a fost doborât la pământ de vântul puternic. Nefericirea face că acesta a căzut peste o femeie. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj a trasnmis că aceasta este într-o stare bună, este conștientă, dar că există posibilitatea unor fracturi suferite în momentul impactului.

Prima victimă a codului portocaliu de vânt
Prima victimă a codului portocaliu de vânt

Avertizarea codului portocaliu este valabilă azi, 24 octombrie, între orele 12:00 și 19:00.„În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h”, au specificat specialiștii în meteorologie.

Copacul căzut peste femeie în Craiova
Copacul căzut peste femeie în Craiova

Ce măsuri recomandă IGSU pentru codul portocaliu de vânt?

„Astfel, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, s-au activat grupele operative în cele șase județe aflate sub incidența Codului Portocaliu (ISU Caraș-Severin, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Olt, ISU Teleorman și ISU Mehedinți) și s-au luat măsuri pentru asigurarea rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenție.

Copacul dărâmat în fața unui bloc din Craiova
Copacul dărâmat în fața unui bloc din Craiova

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate”, au transmis reprezențanții Inspectoratul General penntru Situații de Urgență. De asemena, IGSU anunță că cetățenii vor afla mai multe informații despre situații de urgență sau alte date despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pe aplicația DSU, cu descărcare gratuită din Google Play Store și App Store.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×