Avertizare ANM: Cod Portocaliu şi Cod Galben de furtună pentru 11 judeţe

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
01/08/2018, 17:44
Avertizare ANM: Cod Portocaliu şi Cod Galben de furtună pentru 11 judeţe
Prognoza meteo 15 august

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare de ultimă oră de Cod Portocaliu şi Cod Galben de furtună pentru 11 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 18:30, vor fi lovite de furtuni puternice judeţele Timiş, Olt, Dolj, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Călăraşi, Bihor, Arad şi Ialomiţa. De asemenea, şi Bucureştiul se află sub Cod Galben.

Articolul continua dupa recomandari

Judeţele Arad, Timiş şi Bihor se află sub Cod Portocaliu

ANM precizează că, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane, precum și în Transilvania, Banat, Crișana și local în Maramureș, Oltenia și Muntenia.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.

Potrivit ANM, vor cădea cantităţi importante de apă, iar specialiştii avertizează populaţia să ia măsuri de siguranţă, urmând a se înregistra fenomene meteo deosebite.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×