Cod roșu de avalanșă, în Munții Rodnei! Cât măsoară grosimea stratului de zăpadă

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 14:25
Cod roșu de avalanșă, în Munții Rodnei! Cât măsoară grosimea stratului de zăpadă
Avalanșă în Munții Rodnei!

Specialiștii au anunțat cod roșu de avalanșă la peste 1.800 de metri, în Munți Rodnei! Salvamontiștii din Borșa dau un semnal de alarmă vizitatorilor asupra traseelor turistice din zonă, trasee care sunt închise. Riscul producerii unei avalanșe este mult prea mare.

De asemenea, pe Creasta Cocoșului, în județul Maramureș, există pericol de avalanșă. Aceasta va se va resimți la peste 1.400 de metri, dar și în văile montane, unde zăpada va depăși chiar și 70 de centimetri. Specialiștii anunță că pe Creasta Cocoșului pericolul de avalanșă va fi de grade 3-4.

Cod roșu de avalanșă în Minții Rodnei și Creasta Cocoș!

Meteorologii anunță un cod roșu de avalanșă la peste 1.800 de metri altitudine, în Munții Rodnei. Salvamontiștii au avertizat deja vizitatorii cu privire la traseele turistice din zonă care sunt periculoase.

Cod roșu de avalanșă!
Cod roșu de avalanșă!

Acestea vor fi închise din cauza riscului mare de producere a fenomenului în cauză. Zăpada va ave aun metru grosime, iar stratul superior depus zilele acestea nu este tasat încă, existând o posibilitate ca acesta să pornească la vale, conform specialiștilor.

Ciclon mediteranean în România!

Ciclonul care va veni în România va aduce ninsori abundente, oscol, ploi și polei. Acesta a intrat deja în vigoare și este emis până în cursul zilei de vineri. „De exemplu, marţi avem maxime cuprinse între minus nouă grade Celsius şi plus un grad Celsius. În noaptea de luni spre marţi, ne aşteptăm să fie ger. Va fi ger în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse în

Ciclon mediteranean în România
Ciclon mediteranean în România

tre minus 16 grade Celsius şi minus 6 grade Celsius.

 

Predominant vor fi ninsori, se va mai depune ceva strat de zăpadă la nivel local şi doar în extremitatea de Sud-Est, adică în Bărăgan, Dobrogea şi în sudul Moldovei ar putea apară şi lapoviţă. Va fi şi vânt. Sunt fenomene specifice lunii ianuarie. Se mai încălzeşte şi temperaturile se vor apropia de cele pozitive. În ceea ce priveşte nopţile, mercurul din termometre nu va coborî sub minus 10 grade Celsius noaptea, doar în depresiuni. Însă luna ianuarie va mai aduce episoade cu viscol, cu ger”, a declarat meteorologul de seviciu.

Cod roșu de ninsori! 14 oameni au murit de frig

14 oameni din Europaau murit din cauza frigului! Țara este înzăpezită, de asemenea, în sudul Germaniei este aceeași situație. Omătul ajunde de 3 metri, iar stațiunile de ski sunt afectate drastic. ”Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca Serviciul de Meteorologie local a prognozat, in continuare ninsori, furtuni si rafale puternice de vant pentru data de 09 ianuarie 2019.

Zonele afectate de vremea nefavorabila sunt: Epir, vestul Peloponezului, insulele Ionice, Tracia, vestul Greciei Centrale. Avand in vedere prognoza de intensificare a vantului, cetatenii romani care au planificate deplasari cu feribotul sunt indrumati sa contacteze in prealabil firmele de transport naval”,conform declarațiilor reprezentanților MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×