Cod galben de vreme severă imediată în mai multe zone din țară! Alertă ANM

în Stiri de ultima ora
02/03/2019, 09:03
Cod galben de vreme severă imediată în mai multe zone din țară! Alertă ANM GALERIE FOTO
Avertizare cod galben de vant!

Agenția Națională de Meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o avertizare cod galben de vreme severă imediată în județele Caraș-Severin, Brăila, Ialomița și Buzău! Meteorologii spun că vor avea loc intensificări ale vântului cu viteze care la rafală vor depăși temporar chiar și 95-100 km/h!

ANM a emis o avertizare cod galben de vreme severă imediată pentru județul Caraș-Severin

Avertizarea meteorologilor este valabilă pe data de 2 martie, începând de la ora 08:00 dimineața, până la ora 14:00.
Fenomenele meteorologice așteptate în intervalul respectiv: intensificări ale vântului cu viteze care la rafală vor depăși temporar 95-100 km/h în județul Caraş-Severin, în zona de munte de peste cota 1800 de metri.

ANM a emis o avertizare cod galben de vreme severă imediată și pentru județele Brăila, Buzău și Ialomița, unde se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55 – 70 km/h, între orele 07:00 și 13:00.

Cod galben vant

Cod galben de vant puternic in Caras-SeverinMeteorologii nu vin cu vești bune nici pentru restul țării. ANM anunță temperaturi mult mai scăzute decât ziua de 1 martie. Prognoza meteo indică ninsori și vânt puternic la munte, dar vreme rece și în Capitală.

Sâmbătă vor mai cădea precipitații slabe sub formă de ploaie în sud-estul teritoriului, în timp ce la munte și în depresiunile din estul Transilvaniei va ninge (cu precădere în prima parte a zilei). Izolat se va depune un strat de zăpada de până la 5-10 centimetri, în special la altitudini de peste 1000 de metri.

Vreme rece și rafale de vânt și în restul țării

Vântul suflă moderat în cea mai mare parte a țării, cu unele intensificări temporare la tare în nordul Moldovei și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 7 grade în Transilvania și Maramureș., 7-12 grade în Banat și Crișana, 9-14 grade în Oltenia, 5-10 grade în Muntenia și Dobrogea și 1-6 grade în Moldova.

În Capitală, vremea se va răci considerabil sâmbătă, cerul va fi parțial noros, temperaturile maxime nu vor depăși 7-8 grade. Cu toate acestea, meteorologii anunță că vremea este perfect normală pentru perioada la care ne aflăm. Sâmbătă, în prima parte a zilei, în Bucureşti este probabilă apariţia precipitaţiilor, iar vântul va avea unele intensificări ziua, apoi va fi slab. Vântul va sufla cu  45 km/h la rafală. Temperaturile minime vor fi de 0 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×