Cod galben de ninsori în 12 județe! La Rânca se deszăpezeşte

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 13:44
Cod galben de ninsori în 12 județe! La Rânca se deszăpezeşte GALERIE FOTO
Ninge serios la munte până sâmbătă dimineață. Sursa foto - facebook

Un cod galben de ninsori în 12 județe este în plină derulare în România. Zonele înalte sunt, ca de fiecare dată, cele mai afectate, aici fiind pe lâng ninsoare serioasă și viscol. La Rânca a nins bine de tot, drept pentru care drumarii nu au mai ezitat și au început să intervină pentru deszăpezire.

Cod galben de ninsori în 12 județe!

Angajații Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu acționează pentru deszăpezirea DN 67C Transalpina, în zona Novaci – Rânca, unde drumul este acoperit de un strat de zăpadă destul de gros. Au fost scoase la lucru mai multe utilaje.

”Pe DN 67C, Novaci-Rânca, acționează 4 utilaje cu lamă și răspânditor, două încărcătoare frontale și o autofreză. Dacă situația o impune mai pot interveni imediat încă două utilaje cu lamă, un încărcător și autoșenilată”, precizează reprezentanții SDN Târgu Jiu.

Straja, Hunedoara

Judetul Hunedoara (Straja) – 12 decembrieCabana Start Straja

Gepostet von Meteoplus am Donnerstag, 12. Dezember 2019

La Rânca se deszăpezeşte

ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori şi viscol la munte şi strat consistent de zăpadă. Alerta meteo este valabilă din 12 decembrie, până sâmbătă dimineaţă. În yoată această perioadă se așteaptă ninsori destul de serioase

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 12 decembrie, ora 02:00 – 14 decembrie, ora 10:00, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge şi vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…80 km/h.

Ninsoarea va fi viscolitã şi vizibilitatea va scãdea semnificativ în zonele înalte ale judeţelor Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.

Mai mult de atât, potrivit ANM, stratul de zãpadã nou depus va fi consistent. În nordul Olteniei şi al Munteniei temporar va ploua, iar în intervalul menţionat se vor acumula cantitãţi de apã de 20 – 25 l/mp şi, izolat, 30 l/mp

De acum încolo, poleiul va fi principala problemă cu care se vor confrunta românii în zilele care urmează, în special șoferii. Astfel, conducătorii auto că sunt rugați să conducă prudent și mai ales sfătuiți să fie echipați corespunzător.

Vă readucem aminte că lipsa anvelopelor de iarnă vine la pachet cu o amendă serioasă, drept pentru care nimeni nu trebuie să încerce vigilența oamenilor legii în această situație.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×