Cod galben de inundații în mai multe zone din țară! Alertă ANM

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 16:21
Cod galben de inundații în mai multe zone din țară! Alertă ANM
ANM anunță cod galben de inundații

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod galben de inundații! După valul de ninsori și ploaia înghețată de care am avut parte, în mai multe județe ale țării vor veni inundațiile. Institutul Național de Hidrologie și Gospodăriea Apelor a emis în cursul zilei de azi, miercuri, 30 ianuarie, atenționare de inundații care este valabilă până în noaptea de joi. „Veștile sunt bune.

Vorbim despre un proces de încălzire a vremii pe care îl simțim chiar de luni, când temperaturile au urcat până spre 8 – 9 grade Celsius, în partea de vest a țării, în estul Munteniei și prin Dobrogea. Temperaturile vor fi în creștere și în zilele următoare. În sud-est vorbim chiar de o vreme caldă, mai calda dacât în mod normal, vor fi maxime de 13 – 14 grade. Acest proces de încălzire este treptat”, a spus meteorologul Alina Şerban, la Antena 3, care anunța o încălzire a vremii, înainte de inundațiile ce vor veni.

ANM anunţă cod galben de inundaţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărie a Apelor a anunţat astăzi, 30 ianuarie,atenționare de cod galben de inundații. De asemenea, se anunță depășiri ale cotelor de atenție pentru zece bazine hidrografice. Hidrologii spun că atenția se îndreaptă spre bazinele hidrografice: a spus meteorologul Alina Şerban, la Antena 3.

Cod galben de inundații
Cod galben de inundații emis de Administrația Națională de Meteorologie

Atenționările ANM sunt valabile de azi, de la orele 14:00, până joi noaptea, la ora 24. „Pericol de inundații ar putea să existe. Vorbim și de precipitații sub formă de ploaie care vor înregistra cantități mai insemnate în partea de sud a teritoriului.

Alertă inundații
Alertă cod gaben de inundații

Doar la munte vor mai fi lapovite și ninsori. Au fost realizate estimările pentru următoarele săptămâni, care ne dau semnalul unei încălziri. În intervalul 2 – 5 februarie, se va încălzi semnificativ în mare parte din țară”, a mai semnalat meteorologul de la Administrația Națională de Meteorologie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×